PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Ţigani din Satu Mare, prinşi la cerşit în Timişoara. Poliţiştii i-au trimis înapoi acasă

Mai mulţi ţigani din judeţul Satu Mare au fost prinşi la cerşit în Timişoara, printre aceştia fiind copii de 6 şi 10 ani. Poliţia Locală din Timişoara a efectuat o razie, i-a identificat şi i-au trimis înapoi acasă, în judeţul Satu Mare.

Polițiștii locali s-au deplasat pe Calea Aradului, unde au depistat un băiat și o fată de 6 și 10 ani care cerșeau de la comercianții din Piața Verde. În apropiere au fost depistați și părinții acestora, care au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată care prevede că neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorii de până la 16 ani de la fapte de cerșetorie, vagabondaj sau prostituție se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timişoara.

Polițiștii au continuat cercetările și împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, au găsit în total cinci minori scoși la cerșit de părinți pe străzile orașului.

Vineri dimineaţa, polițiștii locali au verificat și două locuri pentru care aveau sesizări că ar fi ocupate de oamenii străzii şi au dus la secţie pentru identificare 15 persoane.

„Cei în cauză au fost de asemenea preluați pentru identificare, introducere în baza de date, cu toții fiind apoi îndrumați către domicilii, deoarece provin din localități din județul Satu Mare”, au mai arătat oficialii Poliției Locale.