Ultima actualizare: azi, 07:48

Locale

FOTO. Ţigani din Satu Mare, prinşi la cerşit în Timişoara. Poliţiştii i-au trimis înapoi acasă

Mai mulţi ţigani din judeţul Satu Mare au fost prinşi la cerşit în Timişoara, printre aceştia fiind copii de 6 şi 10 ani. Poliţia Locală din Timişoara a efectuat o razie, i-a identificat şi i-au trimis înapoi acasă, în judeţul Satu Mare.

Polițiștii locali s-au deplasat pe Calea Aradului, unde au depistat un băiat și o fată de 6 și 10 ani care cerșeau de la comercianții din Piața Verde. În apropiere au fost depistați și părinții acestora, care au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată care prevede că neluarea de către părinți a măsurilor necesare pentru a împiedica minorii de până la 16 ani de la fapte de cerșetorie, vagabondaj sau prostituție se sancționează cu amendă de la 100 la 500 lei”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Timişoara.

Polițiștii au continuat cercetările și împreună cu reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș, au găsit în total cinci minori scoși la cerșit de părinți pe străzile orașului.

Vineri dimineaţa, polițiștii locali au verificat și două locuri pentru care aveau sesizări că ar fi ocupate de oamenii străzii şi au dus la secţie pentru identificare 15 persoane.

„Cei în cauză au fost de asemenea preluați pentru identificare, introducere în baza de date, cu toții fiind apoi îndrumați către domicilii, deoarece provin din localități din județul Satu Mare”, au mai arătat oficialii Poliției Locale.

Un comentariu

  1. Sitizen Răspunde

    Se pare ca trebuie prinși Cerșetorii și borfașii noștri de către forțele de poliție ale altor orașe ca sa arătam încă odată cât de corupta și inutila este poliția de aici. Cum altfel s-ar putea explica prezenta necontenită in zona centrului vechi a exact acelor Pești, rechini, Peștioaice, hoți și borfași zi de zi. Sunt cunoscuți tuturor celor ce trec prin centru, jegosi, tuciurii, unii agățându-se de trecători pentru a lua cică o pâine când defapt se știe clar cine-i alimentează cu droguri. Apare poliția locală… dispar gorilele și curvele cenușii. Trec agenții poliției locale…revin patrulele jegoase din curtea arhicunoscutei adrese HOREA 6. Interesant totuși ca atunci când sunt piese de teatru ale secției maghiare poliția este prezenta in forța iar strada cu pricina își recapătă aspectul intenționat. As fi vrut să-l numesc normal dar normalitatea acestei zone, de ani buni, este cel de azi, cel împânzit de aceste personaje mizere, de țigani ce refuza orice tip de munca cinstita, de hoți, Pești și curve penale.
    Poate o soluție ar fi un schimb de personal al poliției de aici cu cea din Timișoara deși sincer sa fiu n-aș crede ca acolo ei n-ar fi având probleme similare. Ceea ce este unic la noi in Satu-Mare e ca Prostituția, hoția și cerșetoria are loc ultracentral fiind tolerate chiar de conducerea acestui oraș iar faptul ca acești indivizi dispar atunci când trebuie ( evenimente teatrale, dezveliri de monumente, razii minore, patrulările ale poliției locale etc)arată încă odată ca sunt infiltrați și ca au informatori absolut in toate instituțiile care le-ar putea afecta activitățile criminale. Ai alunga și amenda nu rezolva nimic deoarece toți se întorc și niciunul nu va plăti vreodată amenzi. A le tăia ajutoarele sociale și orice alt beneficiu câștigat fără munca este soluția ultima pentru ca dacă cineva poate ronțăi semințe ore in șir fără a consulta un dentist, poate face zeci de km bătând străzile in Căutare de victime este fără echivoc apt de munca. In țările dezvoltate sistemul social are agenți special antrenați pentru a depista excrocheriile de acest gen. Din umbra sunt urmăriți cei care cer și/sau beneficiază de ajutoare acolo unde ar exista dubii ca acestea sunt sau au fost câștigate in mod dubios. Firmele de asigurări cunosc foarte bine aceste metode.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.