PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&VIDEO. Au început lucrările la Mall-ul NEPI

Lucrările la Mall-ul NEPI au început, totul aflându-se pe poziții, de la utilaje și până la muncitori. Au fost demarate deja primele lucrări, și anume dărâmarea clădirii fostei fabrici și nivelarea terenului.

Cu toate că autorizația de construire a noului Shopping City a fost recent contestată, s-a dat undă verde pentru demararea lucrărilor efective în teren.

Potrivit estimărilor investitorului, întreaga construcție va fi finalizată în aproximativ 9 luni de zile.

Potrivit surselor PortalSM, persoanele din spatele celei care a contestat mall-ul au mari interese economice şi ar face orice pentru a împiedica ridicarea noului mall, apelând acum la această contestaţie.

Primăria Satu Mare a emis autorizația de construire pentru NEPI, iar oficialii companiei au spus, la finalul anului trecut că investiţia va fi finalizată în nouă luni.

Samsarii nu sunt la prima tentativă de boicotare. Primarul municipiului Satu Mare, Kereskenyi Gabor, împreună cu consilierii local le-au declarat, anul trecut, printr-o conferință, război total

Samsarii au descoperit o bătrână de peste 80 de ani din Ungaria, prin intermediul căreia solicită acel teren.

NEPI  a anunțat că va investi 40 de milioane de euro în noul Shopping City din Satu Mare, construcție ce va avea 28.000 mp, răspândit pe un teren de 6 ha. Dezvoltarea va oferi pe două nivele un hipermarket de 10.886 mp, o galerie de 14.860 mp, o sală de modă la parter și o zonă de divertisment (cinema cu minimum 6 săli) la primul etaj. Proiectul va beneficia de aproximativ 1.100 de locuri de parcare și o zonă verde de 3.000 mp.

Surse avizate afirmă însă că nu există riscul ca autorizaţia de construire să fie suspendată pe perioada procesului, astfel că ea este în vigoare iar legal NEPI se poate ocupa de treabă.  Cum se va termina totul, încă nu se ştie.