PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ioana Bran, centrul unui scandal mediatic. Angajații ministerului au dat-o în gât

Sătmăreanca Ioana Bran, Ministrul Tineretului și Sportului, a fost acuzată în această săptămână, în presa națională, că și-ar fi pus colaboratorii să sune la un post de radio, sub nume false, ca să o ajute în timpul unei emisiuni.

Potrivit postului de radio Europa FM, Ioana Bran s-a asigurat că la primul ei interviu în direct că se va descurca de minune, punându-şi colaboratorii să sune la radio să să-i adreseze întrebări pregătite, într-o emisiune realizată de Ovidiu Ioanițoaia. Jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor susțin că Alex Ciucă și Florin Mulcuțan, colaboratori ai ministrului Tineretului, ”și-au schimbat numele și au pus întrebări aranjate dinainte pentru șefa lor aflată în studioul Europa FM”, dar că vocile i-ar fi dat de gol.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ioana Bran, a răspuns acuzațiilor, susținând că nu a pus pe nimeni să sune la radio în cadrului acelei emisiuni.

”Mi se pare ciudat că oameni din minister contactează presa și dau astfel de informații false. Probabil deranjez pe cineva. În momentul în care eu am venit în acest minister, am spus că n-am să accept nimic ilegal. Lucrăm în această perioadă la procesul de descentralizare, o prioritate din programul nostru de guvernare, iar acest obiectiv nu este privit cu ochi buni de grupuri ostile din minister, care se opun procesului și care cred că acționând astfel împotriva mea și făcându-mi rău cu miniciuni, vom renunța la el. Îi anunț clar și ferm că nu cedăm și vom continua!

Îi rog pe cei care au astfel de interese, fie să renunțe la ele fie să părăsească echipa noastră. Și sper ca presa să nu mai cedeze atât de ușor în a prelua și publica astfel de intoxicări. Și răspund în final și celor care îmi tot aduc, insistent și obsesiv, “acuzația” că nu am făcut sport de performanță sau că nu aș avea legătură cu domeniul. Un ministru trebuie să fie un manager bun și asta încerc să fac.

Am în jurul meu specialiști în toate domeniile de expertiză de care am nevoie și vă asigur că activitatea mea nu suferă de faptul că nu am reușit, din păcate, să iau o medalie la Olimpiadă.” – a declarat ministrul Ioana Bran pentru ProTV.