PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Rețetă medicală indescifrabilă, la Satu Mare. „A făcut studiile în China sau Japonia?”

Un bărbat din Satu Mare a primit o rețetă medicală atât de prost scrisă încât vestea s-a dus în toată țara, rețeta medicului sătmărean devenind astfel virală pe internet. Rețeta a fost publicată pe Facebook de fiica bărbatului, care s-a arătat contrariată față de scrisul medicului.

Cu toate că problema nu este nouă, sute de oameni confruntându-se cu acest tip de rețete în fiecare zi, fiica bărbatului a scos doar la iveală vechea problemă a bolnavilor a căror medicamente depind de scrisul descifrabil sau nu al medicilor.

“Nu știu dacă domnul doctor (a cărui stampilă e pe bilet) a făcut studiile în China sau Japonia, dar în România e foarte greu de descifrat, drept urmare farmacistele au știut să ne dea, cu greu, doar un singur medicament”, este mesajul fiicei pacientului.

Reteța a fost prescrisă, săptămâna trecută, de medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Managerul spitalului a avut o explicație cu privire la acest incident.

“Probabil că graba a fost de vină, probabil că medicul are un scris mai puțin clar sau descifrabil, cert e că intenția dânsului a fost bună, în ideea în care a vrut să ajute pacientul respectiv”, a declarat Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare, pentru Digi24.

rete