Ultima actualizare: azi, 13:01

Locale

FOTO. Rețetă medicală indescifrabilă, la Satu Mare. „A făcut studiile în China sau Japonia?”

Un bărbat din Satu Mare a primit o rețetă medicală atât de prost scrisă încât vestea s-a dus în toată țara, rețeta medicului sătmărean devenind astfel virală pe internet. Rețeta a fost publicată pe Facebook de fiica bărbatului, care s-a arătat contrariată față de scrisul medicului.

Cu toate că problema nu este nouă, sute de oameni confruntându-se cu acest tip de rețete în fiecare zi, fiica bărbatului a scos doar la iveală vechea problemă a bolnavilor a căror medicamente depind de scrisul descifrabil sau nu al medicilor.

“Nu știu dacă domnul doctor (a cărui stampilă e pe bilet) a făcut studiile în China sau Japonia, dar în România e foarte greu de descifrat, drept urmare farmacistele au știut să ne dea, cu greu, doar un singur medicament”, este mesajul fiicei pacientului.

Reteța a fost prescrisă, săptămâna trecută, de medicul de gardă de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Satu Mare. Managerul spitalului a avut o explicație cu privire la acest incident.

“Probabil că graba a fost de vină, probabil că medicul are un scris mai puțin clar sau descifrabil, cert e că intenția dânsului a fost bună, în ideea în care a vrut să ajute pacientul respectiv”, a declarat Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare, pentru Digi24.

rete

7 comentarii

 1. Alex Răspunde

  Scrisul pare din Orientul mijlociu, un fel de araba scrisa inversa, amestecata cu fragmente de scriere cuneiforma. Acum intelegeti de ce urasc doctorii si asistentele scrierea ordonata si clara a computerelor.

 2. Ion Răspunde

  Si asemenea Anal-Fabeti poarta halat alb cu buzunare mari si pe stânga si pe dreapta!Si mai au si parafa!

 3. Jan Răspunde

  Si scrisul, printre altele, arata “respectul ” sau “consideratia” pe care medicii – nu toti dar foarte multi – o acorda omului bolnav.
  Sint categoria profesionala care desconsidera poate cel mai mult omul

 4. Dana Răspunde

  Probabil la facultatea de farmacie se invata si descifrarea acestor scrieri in proto-elamita..pe care acesti scribi in halate albe opteaza sa le foloseasca tot mai des…asta-i delimiteaza ca intelligenta de pleava..

  • y Răspunde

   Din păcate ai dreptate. Soția e farmacistă și în 2 secunde a descifrat ”hieroglifele” astea. Problema pe lângă lipsa de respect ar fi și că dacă printr-un accident farmacista eliberează ceva aiurea și pacientul pățește ceva atunci farmacistul e vinovat nu dobitocul care a scris cu piciorul. Ideea e că rețetele se scriu pe calculator. Acest tip de rețetă nu se decontează la asigurări de sănătate. Deci mai pe românește e scris în scârbă, așa de sictir.

 5. Unu' Răspunde

  Nu vă agitați fără sens, la fel e și în alte state! În Germania am primit o rețetă la fel, două farmaciste s-au chinuit să o descifreze! Doctorul neamț, get-beget, nu imigrant mioritic!
  Există chiar un studiu (probabil făcut de către cercetătorii britanici) care atestă că la nivel mondial, cele mai grave erori medicale se produc tocmai din cauza scrisului indescifrabil!
  Un alt studiu arată că persoanele cu un grad de inteligență ridicat nu prea scriu frumos, ba din contră!

 6. Adinutza Răspunde

  Sa le fie rusine la ce salarii au +cabinete private ar trebui să respecte omul bolnav ca pe spatele lor si al nostru le-au umflat asa mult salariile pe care nu toti le merita+nici nu sunt mulțumiți încă de ele.In sistemul de stat ei sunt cel mai bine platiti+câte pachetele primesc in fiecare zi ca altfel nici nu se uita la tine ca om bolnav.Sa le fie rusine!dar asa-i omul le întinzi un deget iti ia toată mana.O asistentă sau un brancardier e mai tare la salar ca si un profesor cu vechime maxima si studii superioare.Rusine!!!Si nici nu ne respectati!!!!Ho ho ho

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.