PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Romeo Kulcsar, cetățean de onoare al Santăului: Am rămas același om, dar mult mai puternic și mult mai curajos

Într-o societate în care situațiile negative sunt întâlnite la tot pasul, un tânăr din județul Satu Mare ne învață despre bunătate și modestie. Romeo Kulcsar, tânărul ce și-a donat o parte din ficat pentru a salva viața unei fete, mărturisește că experiența l-a schimbat mult: e mult mai puternic și curajos.

Cu toate că au trecut câteva luni de când a fost operat, Romeo se află încă în perioada de recuperare. A avut dureri după operație, perioada de recuperare e lungă, însă eroul sătmărean consideră că aceste lucruri sunt firești, atâta timp cât o viață de om a fost salvată. Nu i-a fost ușor, însă nu regretă nimic.

”După operație sunt bine, încă sunt în perioada de recuperare. Nu regret decizia luată, nu cred că cineva regretă după ce face o faptă bună. A fost alegerea mea, chiar dacă unora li se pare exagerată sau că a fost o alegere urmată de un scop. A fost o perioadă de 2 luni de la primele analize în care puteam să renunț, dar când decizi să ajuți pe cineva, nu îți pare rău de decizia luată”, a declarat, pentru PortalSM, Romeo Kulcsar.

Experiența l-a făcut mult mai puternic și, cu toate că gestul lui a fost făcut cunoscut în toată România, Romeo mărturisește că se simte la fel ca înainte, același om.

”Viața mea nu pot să spun că s-a schimbat prea mult. Am rămas același om, dar mult mai puternic și mai curajos în rezolvarea unor viitoare probleme”, a mai adăugat tânărul.

Impresionați de gestul său, reprezentanții Consiliului Local al comunei Santău, comună în care s-a născut fata salvată, au decis să-i ofere tânărului distincția de cetățean de onoare.

”Este un semn de recunoștință din partea noastră, pentru că nu toată lumea ar avea curaj să facă asta. A fost salvată o fată din comuna noastră și suntem foarte mândri de el. Romeo Kulcsar va beneficia de toate facilitățile, conform legii”, a declarat, pentru PortalSM, viceprimarul comunei Santău, Sergiu Silaghi.

Romeo Kulcsar, la rândul său, se simte recunoscător față de cei ce i-au oferit acest titlu.

”Decizia reprezentanților comunei Santău nu poate decât să mă bucure. Decizia lor reflectă adevărata față a oamenilor cu suflet, ce știu să aprecieze și să răsplătească un gest voluntar”, a încheie Romeo Kulcsar.

În ceea ce privește relația sa cu tânăra pe care a salvat-o, Romeo spune că va avea o relație veșnică de prietenie cu ea, dar și cu familia ei. El spune că păstrează legătura și are certitudinea că pe viitor se vor ajuta întotdeauna când va fi nevoie.