PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Se păstrează cursa Satu Mare-București și există șanse de regularizare a cursei Halmeu-Satu Mare

„Am reușit să stabilim un acord cu directorul CFR Călători în vederea revenirii asupra anulării unor curse feroviare vitale pentru județul Satu Mare. Astfel, CFR Călători a decis ca trenul Satu Mare-București să fie păstrat, iar problema anulării trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă și duminică va fi dezbătută pe data de 11-12 martie.În cazul în care se dovedește că această cursă este des utilizată și pe parcursul sfârșitului de săptămână, se va renunța la decizia inițială” – a declarat Magyar Lóránd.

În cursul zilei de miercuri, 7 martie, deputatul parlamentar a avut o întrevedere cu Szentes Iosif, directorul CFR Calatori, subiectul întâlnirii fiind problema desființării unor trenuri vitale pentru călătorii din județul Satu Mare.

Deputatul UDMR de Satu Mare a criticat, în urmă cu o săptămână, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse. CFR a hotărât, pe motivul lipsei investițiilor în infrastructura feroviară, anularea, începând cu data de 1 martie 2018, a curselor Baia Mare-Satu Mare-București, respectiv cursele de sâmbătă și duminică a curselor Halmeu-Satu Mare.

Ambele curse îndeplinesc rol important în transportul feroviar sătmărean: trenul cu destinația spre București întreține contactul zilnic cu capitala, iar pe ruta Halmeu-Satu Mare circulă lunar opt mii de persoane, nu numai în timpul săptămânii, ci și în weekend.