Ultima actualizare: azi, 21:48

Locale

Se păstrează cursa Satu Mare-București și există șanse de regularizare a cursei Halmeu-Satu Mare

„Am reușit să stabilim un acord cu directorul CFR Călători în vederea revenirii asupra anulării unor curse feroviare vitale pentru județul Satu Mare. Astfel, CFR Călători a decis ca trenul Satu Mare-București să fie păstrat, iar problema anulării trenului pe relația Halmeu-Satu Mare în zilele de sâmbătă și duminică va fi dezbătută pe data de 11-12 martie.În cazul în care se dovedește că această cursă este des utilizată și pe parcursul sfârșitului de săptămână, se va renunța la decizia inițială” – a declarat Magyar Lóránd.

În cursul zilei de miercuri, 7 martie, deputatul parlamentar a avut o întrevedere cu Szentes Iosif, directorul CFR Calatori, subiectul întâlnirii fiind problema desființării unor trenuri vitale pentru călătorii din județul Satu Mare.

Deputatul UDMR de Satu Mare a criticat, în urmă cu o săptămână, în plenul Camerei Deputaților, decizia CFR Călători de a anula o serie de curse. CFR a hotărât, pe motivul lipsei investițiilor în infrastructura feroviară, anularea, începând cu data de 1 martie 2018, a curselor Baia Mare-Satu Mare-București, respectiv cursele de sâmbătă și duminică a curselor Halmeu-Satu Mare.

Ambele curse îndeplinesc rol important în transportul feroviar sătmărean: trenul cu destinația spre București întreține contactul zilnic cu capitala, iar pe ruta Halmeu-Satu Mare circulă lunar opt mii de persoane, nu numai în timpul săptămânii, ci și în weekend.

 

3 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Rau cu rau, dar mai rau e fara rau.

  2. pastorita Răspunde

    Felicitari dl deputat!
    In sfarsit un politician care sustine orasul si rezolva problemele!
    Ceilalti pe care i am votat nici ca le pasa!!!
    Nici nu auzisem de acest deputat Lorand!
    Bravo lui,prin aceasta actiune e cunoscut,iubit si respectat de satmareni!!!
    Si e maghiar!!!!!
    Rusine celorlalti politicieni!!!

    • figaro Răspunde

      Sa mori tu ca nu auzisesi de el? Stii ca il mai cheama si Balint, sau si asta o auzi in premiera? Vrajeala asta pe care o fac si Turos si Magyar ca mai ies din cand in cand in fata cu anumite chestiuni care oricum nu tin de ei si asupra carora nu au absolut nicio putere este pentru fraieri… insa se pare ca prinde…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.