PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Ministrul Educației a desființat catedra de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare

Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Satu Mare au desființat începând cu anul școlar 2018-2019 catedra de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare. Școală de scrimă sătmăreană are o tradiție de peste o sută de ani și are și în prezent antrenori foarte competenți în toate cele trei arme – floretă, spadă şi sabie. 

„În ultima vreme, tot mai mulți tineri sunt preocupați de mișcare și sport. Școala sătmăreană de scrimă de mai mulți ani învață tinerilor perseverență și disciplină. De la Satu Mare au pornit numeroși campioni olimpici, mondiali și europeni care au adus faimă sportului românesc și României”, este începutul scrisorii deputatului parlamentar UDMR Magyar Lóránd, adresată ministrului educației, Valentin Popa.

În acest context, desființarea catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare este o măsură greu de înțeles. Catedra de scrimă a liceului asigură tinerilor să își clădească o carieră  în domeniul sportiv, dar și să beneficieze de o educație solidă care să le fie de folos după ce își încheie cariera sportivă

„Având în vedere trecutul și prezentul școlii de scrimă sătmărene, vă rog să-mi precizați care este motivul care a stat la baza desființării catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare”, a adresat întrebarea scrisă deputatul Magyar Lóránd, o întrebare la care ministrul trebuie să răspundă în termen de treizeci de zile.