Ultima actualizare: azi, 18:28

Locale

Ministrul Educației a desființat catedra de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare

Ministerul Educației Naționale și Inspectoratul Școlar Satu Mare au desființat începând cu anul școlar 2018-2019 catedra de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare. Școală de scrimă sătmăreană are o tradiție de peste o sută de ani și are și în prezent antrenori foarte competenți în toate cele trei arme – floretă, spadă şi sabie. 

„În ultima vreme, tot mai mulți tineri sunt preocupați de mișcare și sport. Școala sătmăreană de scrimă de mai mulți ani învață tinerilor perseverență și disciplină. De la Satu Mare au pornit numeroși campioni olimpici, mondiali și europeni care au adus faimă sportului românesc și României”, este începutul scrisorii deputatului parlamentar UDMR Magyar Lóránd, adresată ministrului educației, Valentin Popa.

În acest context, desființarea catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare este o măsură greu de înțeles. Catedra de scrimă a liceului asigură tinerilor să își clădească o carieră  în domeniul sportiv, dar și să beneficieze de o educație solidă care să le fie de folos după ce își încheie cariera sportivă

„Având în vedere trecutul și prezentul școlii de scrimă sătmărene, vă rog să-mi precizați care este motivul care a stat la baza desființării catedrei de scrimă de la Liceul cu Program Sportiv Satu Mare”, a adresat întrebarea scrisă deputatul Magyar Lóránd, o întrebare la care ministrul trebuie să răspundă în termen de treizeci de zile.

 

14 comentarii

  1. interesat Răspunde

    Ce face ministreasa Bran de satu mare ? Este razbunare pe performanta ?????

  2. y Răspunde

    Ca să repetăm. Au fost tăiate subvențiile de la guvern pentru multe sporturi de perfomanță sau diminuate semnificativ. Doar ne pregătim de Tokyo 2020. Hotelul Sport tot nu primește primăria în administrare, probabil se așteaptă să se dărâme singur. Acum și știrea asta. Bine că la MTS este domnișoara Bran mare șefă! Asta lovește în noi mai tare ca orice oltean!

  3. cetatean Răspunde

    Trebuie să se facă RAPID proteste publice și un memoriu semnat de câți mai mulți sătmăreni, INCLUSIV TOȚI PARLAMENTARII ! E o rușine să desființezi performanța doar pentru că unul e prost!!!!

  4. Carmen Răspunde

    Domnul Csipler (Sanyi Bacsi) se invirte acum in mormint.Sa-i fie tarina usoara.

  5. Radu Răspunde

    De ce nu va informați corect , cine a spus ca se desființează catedra de scrima , unul care se teme sa si de- a examenul de titularizare si care nu are rezultate , unul care bate la toate ușile pentru ca asa sa obișnuit , de ce nu întrebați si partea cealaltă nu acuzați fără sa întrebați si partea acuzata .

    • Unu' Răspunde

      La modul în care scrii, sper din suflet că nu ești cadru didactic la respectiva școală!

  6. Radu Răspunde

    De ce nu va informați corect , cine a spus ca se desființează catedra de scrima , unul care se teme sa si de- a examenul de titularizare si care nu are rezultate , unul care bate la toate ușile pentru ca asa sa obișnuit , de ce nu întrebați si partea cealaltă nu acuzați fără sa întrebați si partea acuzata .

    • cârcotaş Răspunde

      @Radule,se pare că tu eşti din partea ,,cealaltă”.Spune-ne cum îi treaba ?

    • y Răspunde

      Problema e că ideea în sine mi se pare absolut deplasată. Indiferent de interesele personale ale unora așa ceva nici nu ar trebui discutat. Avem și noi un sport olimpic cu rezultate. Și ce spune sătmăreanul? Ce ar fi să-mi trag niște gloanțe în coaie?

  7. Radu Răspunde

    Nu este nimeni de partea cealaltă , dar ar fi bine sa ne informam corect , nimeni nu desființează nimic este o fumigena lansată de un candidat care trebuie sa dea un concurs pentru a rămâne pe post, d aici pana la desființare este cale lunga , de ce cand sau desființat Secțiile de handbal , volei sau Olimpia nimeni nu a mai zis nimic.

    • Tineriada Răspunde

      Taci in plm, in loc sa tot urli ca nu suntem informati “corect”, puteai sa ne arati celelalte informatii ale tale, dar tu in continuare aberezi.

      Scrima e o TRADITIE in acest oras. BRAN DEMISIA!!!

  8. Cel fara rezultat Răspunde

    Cel despre care s a scris ca n-are rezultate are peste 20 da titluri nationale un aur la Mondiale Universitare un bronz tot acolo si vreo cinci medalii la Cupa Campionilor Europei ca sportiv Sa vedem cate titluri au altiicare posteaza despre cei fara reezultate

  9. vocea unui tanar din Satu Mare Răspunde

    nu e de mirat ca majoritatea tinerilor vor sa plece in occident si sa faca sport altundeva. da cu niste tampiti cum sunt unii oameni cu deciziii proaste. scrima cu o istorie de peste 100 de ani , cu nenumarate rezultate sa fie desfintata este ceva de neaceptat. si cu ce dracu o sa inlocuim ? inca cateva catedre de fotbal. sincer cu rezultatele de zero pe care le produce fotbalul din Satu Mare , chiar asta vrem pentru viitorul sportiv al Satmarului?
    sau vrem ca sportul de success din Satu Mare sa mai creasca noi talente si oameni cu experienta (si nenumarete rezultate aduse) de ani sa ne mai creasca copii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.