PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Consiliul Județean caută o locație pentru a muta Biblioteca. Variantele propuse pentru ,,a scăpa” de chiria uriașă

Din cauza chiriei uriașe pe care o plătește lună de lună pentru clădirea din centrul Sătmarului, Biblioteca Județeană se pregătește să își schimbe adresa. Propunerea de mutare a instituției a fost adusă în discuție în urmă cu mai bine de 3 luni de către consilierul județean Adrian Cozma, iar în această după-amiază, subiectul a revenit în actualitate, fiind dezbătut pe larg în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean.

La punctul diverse din cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean, Adrian Cozma i-a cerut președintelui Pataki Csaba să accelereze demersurile pentru mutarea Bibliotecii Județene. Instituția achită lunar 11.500 de euro pentru spațiul închiriat în centrul municipiului Satu Mare.

,,De când am luat poziție, în luna februarie și până astăzi, au trecut 3 luni de zile, timp în care s-a plătit o chirie de aproximativ 36.000 de euro. Eu spun că în această perioadă, din acești bani care au fost chheltuți pentru chirie, se putea turna fundația pentru o clădire nouă, pentru Biblioteca Județeană. Eu propun să accelerăm demersurile în sensul acesta, de a veni cu propuneri și de a vedea care este cea mai bună soluție”, a declarat consilierul județean Adrian Cozma.

Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că se caută soluții viabile, precizând că una dintre locații ar putea fi Sinagoga, dat fiind faptul că se află aproape de actuala locație în care activează Biblioteca, iar mutarea s-ar putea realiza în condiții optime. Șeful CJ a mai precizat că oricare ar fi noua locație, aceasta se va afla în centrul municipiului Satu Mare.

O altă variantă propusă, de data aceasta de consilierul județean Alexandru Horvat, este clădirea din curtea Muzeului Județean Satu Mare, ce aparține Consiliului Județean. Președintele Consiliului Județean, Pataki Csaba, a spus că un răspuns final în acest sens va veni peste aproximativ două luni.