PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/LIVE. Marșul Tăcerii în memoria celor 18.000 de evrei exterminați din Satu Mare

Comunitatea Evreilor din Satu Mare a organizat în această după-amiază, marți, 8 mai, de la ora 17.00Marșul Tăcerii, în memoria victimelor Holocaustului, deportate din regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei, în primăvara anului 1944, în lagărul morții Auschwitz-Birkenau.

Nenumărați sătmăreni au participat astăzi la ”Marșul Tăcerii” în memoria celor peste 18.000 de evrei din Satu Mare, deportați cu trenurile în lagărele morții de la Auschwitz – Birkenau acolo unde, în covârșitoarea lor majoritatea, au fost exterminați.

La evenimentul din această-după amiază au participat viceprimarii municipiului Satu Mare, Adrian Albu și Doina Feher, precum și personalități importante din Debrecen ori Israel, cu toții aducând astfel un omagiu celor care au căzut victime evenimentelor tragice din urmă cu 74 de ani, pentru ca amintirea lor să nu fie ștearsă niciodată din memoria colectivă a Sătmarului.

Participanții s-au deplasat de la Sinagoga de pe strada Decebal, prin Centrul Vechi, pe traseul Bd-ul I.C. Brătianu – Calea Traian, până la cimitirul evreiesc.