Ultima actualizare: azi, 20:55

Locale

FOTO/LIVE. Marșul Tăcerii în memoria celor 18.000 de evrei exterminați din Satu Mare

Comunitatea Evreilor din Satu Mare a organizat în această după-amiază, marți, 8 mai, de la ora 17.00Marșul Tăcerii, în memoria victimelor Holocaustului, deportate din regiunea de Nord-Vest a Transilvaniei, în primăvara anului 1944, în lagărul morții Auschwitz-Birkenau.

Nenumărați sătmăreni au participat astăzi la ”Marșul Tăcerii” în memoria celor peste 18.000 de evrei din Satu Mare, deportați cu trenurile în lagărele morții de la Auschwitz – Birkenau acolo unde, în covârșitoarea lor majoritatea, au fost exterminați.

La evenimentul din această-după amiază au participat viceprimarii municipiului Satu Mare, Adrian Albu și Doina Feher, precum și personalități importante din Debrecen ori Israel, cu toții aducând astfel un omagiu celor care au căzut victime evenimentelor tragice din urmă cu 74 de ani, pentru ca amintirea lor să nu fie ștearsă niciodată din memoria colectivă a Sătmarului.

Participanții s-au deplasat de la Sinagoga de pe strada Decebal, prin Centrul Vechi, pe traseul Bd-ul I.C. Brătianu – Calea Traian, până la cimitirul evreiesc.

 

 

13 comentarii

  1. Bălaj Mihai Alexandru Răspunde

    Dacă am putea rescrie istoria, am face-o. Cu respect și drag pentru Poporul Evreiesc, pt Comunitatea Evreilor din Satu Mare și Prietenului Adrian Besa, Președintele Comunității Evreilor Satu Mare.

  2. Rodica Răspunde

    Cu tot respectul pentru toate natiile de pe fata pamantului , eu m-am saturat de….. chestiile astea – noi i-am exterminat pe evrei , noi marginalizam comunitatea maghiara (si pe cea din stepa ) , noi avem cei mai mari criminali de razboi , noi i-am linsat pe cei care ne-au vrut pamantul si cred ca tot noi l-am …lichidat pe Nelson Mandela ! Mai terminati-o , ca rade … istoria de noi , inainte s-o rescrieti , fiecare dupa pofta inimii sale ! Salom!

    • Unu' Răspunde

      Rodico, nu m-ai dezamăgit deloc!
      Dacă tăceai, lumea putea crede că ești proastă, dar ai cuvântat și ai spulberat orice îndoială!

  3. Aaaa Răspunde

    Imi pare rau da prea va victimizati numai voi cei 6 milioane contati?…restul pana la 50 milioane ce-au fost carne de tun?….sau Stalin care si-a exterminat propiul popor in jur de 20milioane mai rau ca nazisti…plus 70 la suta din banci industrie e mana voastra …criza tot voi ati facut-o cu banca unui evreu ….jumate Satu-Mare al vostru a fost anii 30,40 asa ca ciocu mic

  4. y Răspunde

    Cu părere de rău pot spune un singur lucru. Citind ultimele două comentarii mi-e rușine că sunt concitadin cu acești doi ”indivizi” consumatori în exces de aer.

  5. pop marius Răspunde

    va-ti trezit postacii deserviciu y si norik nu exista ceva sa nu va bagati in seama fiecare poate sa aiba o parere sau trebue sa fie deacord cu voi …….

    • Norick Răspunde

      Te-ai trezit marius si tu ? postac singular. Welome in haita…;-)

    • y Răspunde

      În logica ta și naziștii aveau doar niște păreri. Nazismul și comunismul nu au fost niște chestii normale pentru societatea umană. Trebuie repetat pentru că omul uită foarte ușor. Dar ție nu are sens să-ți explic pentru că văd că tu dai încă ai rezerve de zyklon B.

      • pop marius Răspunde

        sigur ca da y o fi si tu ceva jidan geseft

        • y Răspunde

          Nici pe departe. Diferența dintre mine și tine este că eu am arborele genealogic pentru familia mea, iar la tine documentele deja șchioapătă la capitolul mama și tata. Adică nu e sigur. Comentariul tău dealtfel te definește. Specimene ca tine au făcut posibile ca asemenea regimuri să existe. Du-te și te culcă. Degeaba ți-aș spune să-ți fie rușine pentru că tu nu știi ce ce aia. Talpa de la opincă pe obraz e prea gros.

          • Norick

            @y : ai greşit un pic. Asta deja nici pe măsa nu poate să-l identifice din turmă ….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.