PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Kereskenyi: Nu s-a făcut nicio înțelegere cu PSD. Poate au înțeles greșit

Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi într-o conferință de presă că nu s-a făcut nicio înțelegere cu UDMR, astfel încât toate informațiile apărute în presă ar fi speculații.

”Într-adevăr au existat şi există discuții cu PSD așa cum au existat de-a lungul celor 27 de ani cu toate celelalte formaţiuni politice. Noi am luat act de doleanțele PSD, însă discuțiile s-au cam oprit. Deci nu s-a luat nicio decizie, nu s-a făcut nicio înțelegere. Poate că unii au înțeles greșit acest mesaj sau acea discuţie. La Consiliul Județean este un post vacant în locul regretatului Alexandru Panea, dar la nivelul Consiliului Local există la ora actuală o coaliție funcțională între UDMR şi PNL, repet, funcţională, care de după alegeri, din 2016 și astăzi funcționează. Tot timpul este loc şi de mai bine și coalițiile trebuie periodic analizate, îmbunătățite, sau se pot întâmpla lucruri, atât la nivel naţional cât şi local, după care se impun anumite schimbări. Eu nu știu de existenţa unor schimbări majore în ultima perioadă că s-ar impune anumite modificări la nivel local. (…) Eu aşa văd că aceste discuţii sunt tematizate şi sunt aduse în faţa opiniei publice de PSD. Discută mai mult între ei de acest parteneriat şi de anumite schimbări şi încearcă să dea nişte mesaje nu ştiu cui, dar în niciun caz nouă. Eu chiar nu înţeleg. Ce se întâmplă la nu prea se face în rândul organizațiilor politice cât de cât serioase”, a declarat Kereskenyi Gabor, primarul municipiului Satu Mare.

El a subliniat că UDMR și-a respectat întotdeauna partenerii de coaliție. Primarul a precizat că a înțeles solicitarea de la PSD, dar nu a înțeles care ar fi beneficiul PSD-UDMR și cel al comunității.