PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Primăria: ,,Iluminatul arhitectural a fost refăcut”. Adrian Cozma, acuzat de instigare la conflict inter-etnic

După ce consilierul județean Adrian Cozma a propus autorităților sătmărene să lucreze la aspectul monumentelor din Satu Mare, apelând la iluminatul arhitectural pe modelul statuii lui István Széchenyi din Piața Libertății, Primăria Satu Mare a venit imediat cu un răspuns. Conducerea municipalității a ținut să precizeze că în ultimul an s-a refăcut iluminatul architectural pentru 11 biserici și monumente și îl acuză pe Cozma de instigare la coflict inter-etnic.

Redăm integral poziția Primăriei Satu Mare:

Primăria Municipiului Satu Mare a refăcut în 2017 iluminatul arhitectural la 11 biserici și monumente arhitecturale din municipiul Satu Mare. Astfel, au fost schimbate surse și aparataje arse din corpurile de iluminat, au fost reglate ceasurile de comutație, refăcute circuitele de alimentare și înlocuite corupurile de iluminat complect distruse la 10 obiective:
– Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”
– Biserica Greco-Catolică ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”
– Turnul Pompierilor
– Biserica Greco-Catolică ”Sf. Nicolae”
– Palatul Episcopal
– Catedrala Romano-Catolică
– Palatul Justiției
– Biserica Reformată cu Lanțuri
– Biserica ”Zarda”
– Biserica Reformată ”Mintiu”

Totodată, a fost realizat iluminatul arhitectural la Biserica Ortodoxă ”Sf. Împărați Constantin și Elena”.

În același timp, în urmă cu două luni a fost demarată achiziția și apoi realizat iluminatul arhitectural la Statuia lui Vasile Lucaciu, care este prevăzut a fi pornit în această săptămână. La mijlocul lunii mai va fi pornit și iluminatul architectural la Monumentul victimelor inundațiilor din 14 mai!

Ce nu spune consilierul județean atotștiutor Adrian Cozma, cu scopul vădit de a provoca conflicte inter-etnice, este că iluminatul architectural pentru statuia lui István Széchenyi a fost realizat și finanțat de Fundația Identitas.