Ultima actualizare: azi, 22:15

Locale

Primăria: ,,Iluminatul arhitectural a fost refăcut”. Adrian Cozma, acuzat de instigare la conflict inter-etnic

După ce consilierul județean Adrian Cozma a propus autorităților sătmărene să lucreze la aspectul monumentelor din Satu Mare, apelând la iluminatul arhitectural pe modelul statuii lui István Széchenyi din Piața Libertății, Primăria Satu Mare a venit imediat cu un răspuns. Conducerea municipalității a ținut să precizeze că în ultimul an s-a refăcut iluminatul architectural pentru 11 biserici și monumente și îl acuză pe Cozma de instigare la coflict inter-etnic.

Redăm integral poziția Primăriei Satu Mare:

Primăria Municipiului Satu Mare a refăcut în 2017 iluminatul arhitectural la 11 biserici și monumente arhitecturale din municipiul Satu Mare. Astfel, au fost schimbate surse și aparataje arse din corpurile de iluminat, au fost reglate ceasurile de comutație, refăcute circuitele de alimentare și înlocuite corupurile de iluminat complect distruse la 10 obiective:
– Biserica Ortodoxă ”Adormirea Maicii Domnului”
– Biserica Greco-Catolică ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavril”
– Turnul Pompierilor
– Biserica Greco-Catolică ”Sf. Nicolae”
– Palatul Episcopal
– Catedrala Romano-Catolică
– Palatul Justiției
– Biserica Reformată cu Lanțuri
– Biserica ”Zarda”
– Biserica Reformată ”Mintiu”

Totodată, a fost realizat iluminatul arhitectural la Biserica Ortodoxă ”Sf. Împărați Constantin și Elena”.

În același timp, în urmă cu două luni a fost demarată achiziția și apoi realizat iluminatul arhitectural la Statuia lui Vasile Lucaciu, care este prevăzut a fi pornit în această săptămână. La mijlocul lunii mai va fi pornit și iluminatul architectural la Monumentul victimelor inundațiilor din 14 mai!

Ce nu spune consilierul județean atotștiutor Adrian Cozma, cu scopul vădit de a provoca conflicte inter-etnice, este că iluminatul architectural pentru statuia lui István Széchenyi a fost realizat și finanțat de Fundația Identitas.

17 comentarii

  1. Mihai Răspunde

    Ce rapid s-a sesizat “conducerea municipalitatii”..:)) …pe un fapt adevarat…are dreptate “consilierul județean atotștiutor Adrian Cozma” ….dar totusi… cum sa scrii asa ceva intr-un comunicat oficial .
    Sa il acuzi pe Cozma de instigare la coflict inter-etnic pentru ca omul isi permite sa arate o realitate mi se pare o gandire puerila.

    • M Răspunde

      Pai da asta face cretinul, provoaca oamenii cu acuzatii imbecile, cu o problema care nu exista. Comunicatul raspunde foarte corect acuzatiilor.

      Partidul aceatui creton face parte din conducerea orasului, practic indirect isi face de rahat propriul partid. De ce nu discuta aceasta problema la sedinte? Aaa nuuu, vine el face mare tam tam in presa crezand ca a descoperit apa calda.

      Copilul nu poate inghiti ca a facut 2% la alegerile trecute, crede ca daca face activitati de acest gen va prinde cativa alegatori. Prostu’-i prost, nu e vina lui.

    • Mihai Răspunde

      Mihai: Nu este instigare ?
      Mesajul lui cosma:
      -Primarul ungur a cheltuit banii romanilor iluminand numai statuia ungurului
      Realitatea:
      -S-au refacut vre-o 12-13 iluminari arhitecturale, romanesti si unguresti, neatinse de coica, inclusiv statuia lui Lucaciu, omisa de 30 de ani. Iluminatul statuii lui Sechenyi, ce il enerveaza pe cosma, este facuta din fonduri private, nu de primaria condusa de Kereskenyi. Oare fundatiile, ONG-urile, Biserica lui cosma ce fonduri au colectat pentru aceste deziderate ? Daca au colectat fonduri acestea unde sunt ? Daca nu au colectat, de ce nu ?
      Sfat:
      Satu Mare este un oras cu traditie , cu oameni cumsecade, mai sunt si altii parveniti aici, ca mascariciul cosma, dar localnicii nu au nevoie de circul lor nesemnificativ, ne provoaca doar mancarime.

  2. cetatean Răspunde

    Poi atâta poate gândi polgarmeșter…

  3. Dada Răspunde

    Ce realitate mai moima? La statuia lui Szechenyi au platit iluminatul ornamental ungurii! Daca esti asa de destept impreuna cu avortonul Cosmicã puteti veni cu banii jos sa va fie iluminat si sula!!!
    P.S. Scuze, Cosma nu are asa ceva – prietenele stiu de ce 😉

  4. Alin Răspunde

    Who the fuck is IDENTITAS??????
    Finantat de ei? da din ce bani bai rahatilor, nu tot din bani romanesti ?

    • Raton Răspunde

      Exact! Ma-ta a dat banii pentru Identitas, a bagat in pusculita in timp ce i-am dat o muita

  5. Florin Răspunde

    Acuzatiile sunt nefondate. Cineva din Primarie, poate, chiar unii “apropiati”, au ceva cu Adrian Cozma.

  6. Raton Răspunde

    Mai romanasilor, Lucaciu Gyuri a avut ieri seara iluminat! Bucurati-va!!! V-a rezolvat si asta bozgorul Kereskenyi. Uraaaaaaa!!!!

  7. Dan Dediu Răspunde

    Imi place comunicatul. “Complectat”, auzi…

    • y Răspunde

      Dar nu vezi că pomenește și de ”corupurile de iluminat”! Ei au voie că doar sunt ”ziariști”. Dacă eu comit doar un dezacord cade bolta cerească. Nu-i bai, măcar unii nu se plictisesc.

  8. B 777 HBC Răspunde

    COZMA = RETARDAT MENTAL

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.