PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PSD se pregăteşte să intre la conducere în Satu Mare. UDMR încă n-a spus DA!

PSD se pregăteşte de mai mult timp să intre la conducere în Consiliul Local şi Primăria Satu Mare, doar că UDMR încă n-a spus DA. În ultima perioadă au avut loc mai multe întâlniri între conducerile celor două formaţiuni, atât formale cât şi informale, şi se pare că la ultima dintre ele liderii UDMR ar fi lăsat impresia că acceptă să acorde PSD-ului anumite posturi, dar să vadă întâi persoanele. De altfel, conducerea PSD Satu Mare a solicitat în mod public, după alegerile locale, posturi în conducerile celor două foruri, dar cei din UDMR au afirmat tare că merg mai departe cu partenerii din PNL.

Acum, bătălia cea mare este pe postul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, lăsat vacant după plecarea regretatului liberal Alexandru Panea.

Săptămâna aceasta, în PSD a intat febra, astfel că până vineri a fost termen de înscriere a doritorilor pentru cele două posturi.

Pentru postul de vicepreședinte al Consiliului Județean s-au înscris Rodica Maxi, Nicolae Avorniciții și Ciprian Ardelean, iar pentru posturile de viceprimari Manuela Rogoz, Mariana Sălăjan, Eniko Glodean, Octavian Ardelean și Ciprian Crăciun.

Urmează ca în forul de conducere al PSD să fie desemnate persoanele propuse, prin vot secret, după care conducerea partidului să meargă la UDMR cu nume concrete. Deocamdată nimic nu este cert.