PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Blocaj la oră de vârf, creat chiar de Poliția Rutieră. Șoferi obligaţi să încalce regulile de circulație

Pentru combaterea conducerii vehiculelor sub influența alcoolului, Poliția Rutieră a organizat în această dimineaţă o amplă acţiune cu etilotestul în zona străzilor Odoreului şi Botizului, doar că acţiunea lor s-a dovedit a fi foarte deranjantă pentru unii şoferi care încercau să ajungă la serviciu şi să-şi lase copiii la şcoală.

Acţiunea a fost organizată înainte de ora 8,00 când traficul rutier este oricum foarte îngreunat.

“La 7:50 când trebuia să ajungem cu copilul la şcoală şi la serviciu ne-a oprit pentru fiolă, de parcă aş fi venit de la nuntă. Am suflat în etilotest, rezultatul a fost zero, nu asta a fost problema. Problema e că au făcut-o exact la ora cea mai de vârf şi au blocat jumătate din drumul Odoreului, deci ca să treacă de filtru şoferii trebuiau să treacă peste dublă linie continuă. Deci, practic, poliția te obligă să încalci regulile de circulație”, ne-a declarat un şofer revoltat.

Nimeni nu contestă utilitatea acţiunii în combaterea acestui fenomen, însă probabil unele detalii ar trebui mai bine judecate, astfel încât şoferii de bună credinţă să aibă încredere că poliţiştul este partenerul său şi nicidecum un miliţian care îi îngreunează viaţa.