PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO/VIDEO. Poliția Satu Mare a pus în funcțiune noul radar pistol

Poliția Satu Mare a scos în stradă noul radar tip pistol, aparat ultramodern de detectare a vitezomanilor, cu care a fost dotat la începutul acestei luni. 

Modul practic de funcționare a cinemometrului laser a putut fi observat în această după-amiază, miercuri, 13 iunie, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe DN 19, pe direcția Satu Mare – Păulian, la intersecția cu localitatea Vetiș.

Inspectorul de poliție Pasolea Mihai ofiţer în cadrul Serviciului Rutier Satu Mare este cel care a urmat un curs de pregătire pentru operarea noului aparat.

Vitezomanii au fost identificați de doi polițiști care stăteau cu noul aparat radar pistol în localitatea Păulian, după care șoferii care au apăsat mult prea tare pedala de accelerație au fost opriți de echipajele de poliție care îi așteptau la intrarea în municipiul Satu Mare, în zona Tip-Top.

 

Aparatul cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM are cameră video HD, şi poate detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor.

Noul radar poate depista maşini de la o distanţă maximă de măsurare de minim un km, care circulă cu viteze maxime de până la 320 km/h. Eroarea maximă tolerată de +/- 2 km pentru viteze de până la 100 km/h.