Ultima actualizare: azi, 16:35

Locale

FOTO/VIDEO. Poliția Satu Mare a pus în funcțiune noul radar pistol

Poliția Satu Mare a scos în stradă noul radar tip pistol, aparat ultramodern de detectare a vitezomanilor, cu care a fost dotat la începutul acestei luni. 

Modul practic de funcționare a cinemometrului laser a putut fi observat în această după-amiază, miercuri, 13 iunie, în cadrul unei acțiuni desfășurate pe DN 19, pe direcția Satu Mare – Păulian, la intersecția cu localitatea Vetiș.

Inspectorul de poliție Pasolea Mihai ofiţer în cadrul Serviciului Rutier Satu Mare este cel care a urmat un curs de pregătire pentru operarea noului aparat.

Vitezomanii au fost identificați de doi polițiști care stăteau cu noul aparat radar pistol în localitatea Păulian, după care șoferii care au apăsat mult prea tare pedala de accelerație au fost opriți de echipajele de poliție care îi așteptau la intrarea în municipiul Satu Mare, în zona Tip-Top.

 

Aparatul cu laser de tip LTI 20-20 TruCAM are cameră video HD, şi poate detecta de la distanţă marca maşinii, plăcuţa de înmatriculare şi trăsăturile faciale ale şoferilor.

Noul radar poate depista maşini de la o distanţă maximă de măsurare de minim un km, care circulă cu viteze maxime de până la 320 km/h. Eroarea maximă tolerată de +/- 2 km pentru viteze de până la 100 km/h.

 

 

28 comentarii

  1. Badea Gheorghe Răspunde

    Foarte tare! Sper să se mai reducă din accidentele groaznice de prin județ!
    Pe de altă parte, n-ar strica ca Poliția să se mai ocupe și de disciplina din traficul sătmărean, să nu aștepte după gardienii publici!

  2. "Badea" Ion Răspunde

    Recomand sa inceapa vanatoarea pe str. Botizului, incepand cu 4 – 4:30 dimineata. Mai ales camioanele!
    Este insuportabil traficul si zgomotul!!!

  3. iorgu Răspunde

    atata stiu polistii ,sa vaneze soferi si sa dea amenzi !!! in rest nu’s buni de nimic !!! parca am fi in jungla,prada si pradatori !!! sunt atatea cazuri de locuinte sparte,talharii,omoruri,etc nerezolvate de acesti incopetenti dar de stat la panda sa isi faca norma de amenzi si permise suspendate lasand pietoni pe multi care poate nu merita iar pe care merita nu ii vad in veci !! mie sila de tara asta de oamenii impotenti din ea care nu prostesteaza niciodata ,o tara fara coloana vertebrala !!!

    • Unu' Răspunde

      Las-o moartă! Nici o persoană care n-a meritat n-a fost amendată sau suspendată!
      Ai călcat pedala, lași permisul și am terminat!
      Nu acorzi prioritate atunci când ai obligația, amendă + suspendare!
      Depășești coloana ca boul, amendă + suspendare!
      Depășești pe linie continuă – idem!
      Lasă vrăjeala!

  4. dacian Răspunde

    Poate ar fi mai bine sa doteze masinile Politiei cu sisteme bluetooth, ca politistii sa nu fie nevoiti sa vorbeasca la telefonul la ureche, in timp ce conduc!

  5. Ben Răspunde

    Alta fabrica de bani. Atata stiti , sa luati banii oamenilor. Cat e targetul zilnic pt aparatul asta ? Sper sa tina 2 zile.

    • Unu' Răspunde

      Foarte bine fac! Să-ți ia toți banii și permisul, să mergi pe jos, poate te-a lovi unul ca tine și atunci tu vei urla că poliția nu-și face treaba!

      • giovanni Răspunde

        Ai perfectă dreptate, sa respecte regulile de circulație și nimeni nu le face nimic

  6. abc Răspunde

    Atâta vreme cât timp ”neoficial” toate instituțiile de control au plan la amenzi, subliniez neoficial, nu avem la nimic bun să ne așteptăm. Oricum un singur aparat din ăsta e fix-pix vorba unuia de aici.

    • Unu' Răspunde

      Bă, ești prost sau te prefaci?
      Da cine p-la îi pune pe dobitoci să meargă cu viteză? Plan la ce plm?
      Înțelegeți odată, nu poliția îi pune pe dobitoci să încalce regulile, ei doar le constată și le pedepsesc!

      • abc Răspunde

        Atunci să le constate frate pe toate nu așa când și cum! Și nu mă face prost pentru că chestia cu ”planul” e ceva real. Cu puțin efort poți afla și tu. Nu e vorba numai de poliția rutieră. Dacă negi în continuare atunci cred că știu ce meserie ai.

        • Unu' Răspunde

          1. NU te-am făcut prost! Doar am întrebat, nu e același lucru!
          2. Or fi având ei un plafon de încasări (dacă te uiți prin comunicatele lor, zilnic încasează cam aceeași sumă), dar nu e vina lor că-l și îndeplinesc!
          Eu mă refeream DOAR la poliția rutieră care are respectul meu, nu pentru că aș fi lingău ci pentru că au demonstrat că-l merită! Te asigur, n-am nici o treabă cu ei!
          Dacă vrei să le faci în ciudă, (nu doar tu, ci oricine la modul general) circulă legal!
          În rest, ți-ai răspuns singur chiar mai jos!

        • Unu' Răspunde

          Încă o treabă, au trecut câțiva ani de când am permis de conducere și am condus colo către un milion de kilometri, dar crede-mă amendă pentru viteză am luat doar una singură, iar suspendare am avut 30 de zile din prostia mea, nu din vina mea! Am fost tânăr și naiv, am pus botul că am vrut să fac un bine și am picat de fraier! Lecție învățată!
          Ca și regulă, io nu închei înțelegeri amiabile cu idioți care se bagă în fața mea în ideea că din reflex o să-l las în față! Până acum 3 (număr în creștere continuă!) au încercat și au constatat că nu merge, dar s-au ales cu suspendare și cu amendă!

          • abc

            No vezi, eu au permis din 91 și n-am nici o amendă la activ. Nici măcar de parcare. Nu mă simt vizat, ideea este că toate instituțiile care controlează pleacă de la pemisa că tu cetățean ești răufăcător, în offsaid, în neregulă, spune cum vrei tu. Adică intră la tine sau te oprește în trafic și îți spune – ”Îți dăm amendă …. sau vrei să-ți răscolim tot și cine știe cum iese”. Din păcate se mai întâmplă.

      • giovanni Răspunde

        Corect spus.

  7. ciprian Răspunde

    E necesara domolirea vitezomanilor, insa chestia cu prevenirea este indoielnica atata timp cat ”vanati” masinile din tufisuri, dintre masini parcate pe marginea soselei etc….un altfel de terorism impotriva platitorilor de impozite…mai indicat ar fi un aparat pentru fluidizarea traficului in oras sau achzitionarea unor poduri si drumuri fara gropi

    • abc Răspunde

      Exact. Indisciplina în circulație nu se rezumă numai la viteză și numai în anumite puncte pe care cred că toți șoferii le cunosc unde se stă la ”pândă”. Asta nu rezolvă mare lucru. Educația în circulație, respectul reciproc și conduita preventivă sunt făcute praf pe șosele.

  8. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Badea Gheorghe și unu’ sunt aceeași persoană plus cine știe câte nick-uri mai are; un ,,milițian” de joasă speță care n are curajul să-și asume apartenența, dar care se dă de gol de fiecare dată prin ridicarea in slăvi a poliției și atacarea permanent și cu obstinație a polițiștilor locali! Jos masca bade..

    • Unu' Răspunde

      Bă gardianule, tu când comentezi, ești în timpul serviciului sau în timpul tău liber?
      Adică, cu alte cuvinte, stai degeaba pe banii mei sau pe banii tăi?!? întreb pentru un prieten …!

    • Nino-nino Răspunde

      Iar ai aparut, ma, vasnic aparator si reprezentant al imitatorilor de politisti?! Tu chiar ti-o cauti, pe bune, si te miri ca nu va iubeste lumea! Nu ti-e dor de poarta fabricii si controlul prin sacose? Eheeii, ce vremuri! Da’ nu-I bai ca amu, ne jucam de-a politia adevarata si ne dam “intelijenti”, facem pe responsabilii in trafic, purtam uniforme care imita politia nationala, ceea ce este illegal, pornim semnale vizuale cand stationam cu masina de serviciu, ca asa am vazut noi in filme, etc! Simt nevoia sa ma repet: hai sictir! Politisti de primarie!

  9. Unu' Răspunde

    Relaxatuleee, reveniși?
    Cum fu la miting? Vă dădu bre, mustăciosu banii? Prezența o făcură-ți? Da poze? Poze făcuși cu mustăciosu’ penal!?!
    Hai sictir!

  10. dica Răspunde

    Sunt de acord … cel care e vinovat sa fie pedepsit. Sunteti si voi de acord ca se investeste foarte mult in aparatura sofisticata pentru a prinde soferii indisciplinati si aproape zero investitii in infrastructura… vezi sensuri giratorii aberant de mici unde toata lumea se baga….lipsa semafoarelor la trecerea de pietoni… un mare minus in ceea ce priveste locurile de parcare…se incaseaza o groaza de bani pentru parcari si nu se rienvesteste absolut nimic…lipsa autostrazilor ….recomand tuturor sa incerce sa ajunga la Bucuresti respectand limitele de viteza…lista e lunga

  11. Cetățeanul relaxat Răspunde

    Meriți titulatura,, milițianul zilei” pentru inventarea unui nou cuvânt..,,vasnic” ..noi ăștia ,,analfabeții” de la politia locala folosim cuvântul,, vajnic”..dar voi aveți carte multă (riga,toba, treflă)…

    • Nino-nino Răspunde

      Asta e tot ce ti-a ramas tie in neuronul de sub cascheta alba, imitatie politia nationala, serviciul circulatie, din tot ce am scris eu acolo? O greseala de scriere? Serios, nu te doare cat esti de marginit?! A, si ca veni vorba, ca sa-ti dau satisfactie, am fost “militianul zilei” pe vremea cand tu te jucai cu puta in nisip si nici nu visai ca intr-o zi, ai sa poti sa te dai politist de carton, si sa te joci de-a circulatia! Bietul de tine…

  12. pisti Răspunde

    Vai di plm pe ce va certati aci. In alte tari din europa au radare puse pe unde nici nu-ti trece prin cap si pistoale radar folosite prin gauri date prin reclamele de pe pasarele. Sper sa nu le dau idei, dar se poate si mai rau si mai scump.

    • pisti Răspunde

      P.S. Nu mai vorbiti la telefon cand conduceti si folositi Waze zgarcitilor fara net pe cartela, ca a-ti ramas ultimii din tara ca judete care il folosesc. Voi si Maramuresul.

      • Norick Răspunde

        @pistike : ai avut ocazia o data sa ajungi si tu pana-n Austria cu microbuzul ??? :-))))

  13. Eu Răspunde

    As vrea sa va vad cand o sa faceti drumuri de Bucuresti săptămânal cati dintre voi o sa respectați regulile de circulație. Vreau sa vad unde aveti limita de 30 cati dintre voi respectați. Atâta timp cât nu avem infrastructură rutieră acesta reguli vor fi încălcate. Ma refer la viteza, linie continuă… s.a. Cand o sa fie autostrăzi sau macar drumuri expres prin țară suntem de acord sa ne prajeasca cu amenzi, macar de la Cluj sa urc pe autostrada si sa stiu ca până la București sau pana la Constanta am autostrada atunci sunt de-acord sa plătesc amenda pe naționale. Si apropo de autostrăzi… mi-ar conveni sa plătesc 200 de ron pe autostrada de la Cluj la București daca as sti ca ma duc linistit cu 130 fără grijă ca imi iese o căruță, biciclist beat s.a. in fata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.