PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTOGALERIE. Ei sunt sătmărenii care au peste 100 de ani! Născuți odată cu România!

La nivelul judeţului Satu Mare sunt 6 persoane, născute odată cu România, care au avut privilegiul de a trăi 100 de ani, de istorie. Tocmai de aceea, reprezentanţii structurilor Ministerului Afacerilor Interne au ales să felicite persoanele care anul acesta, împlinesc venerabila vârstă de 100 de ani!

Sătmăreni născuți odată cu România. Sunt îndreptățiți să vorbească despre centenar! Trăiesc aici de când e România, s-au născut odată cu ea. Au trecut împreună prin bune și rele, prin vremuri de răstriște, prin momente sfâșietoare, prin bucurii și împliniri, sărbători și clipe înălțătoare.

Iar noi am avut bucuria și onoarea să-i întâlnim. I-am vizitat la Carei.

A fost chiar ieri, 10 iunie a.c., ziua doamnei Mariana Năstăsescu și ne-a îngăduit și nouă să ne bucurăm alături de dânsa și familia sa de acest moment. Am avut plăcerea să întâlnim o doamnă plină de vivacitate, înconjurată cu dragoste de copii, nepoți și strănepoți, fericită și împlinită.

Simbolul țării, drapelul, cu însemnele centenarului, l-am oferit doamnei Năstăsescu alături de scrisoarea pe care ministrul de Interne, Carmen Daniela Dan, i-a transmis-o.

Am avut, apoi, parte de o lecție de viață oferită de familia Erdelyi. Doamna a împlinit în luna aprilie 100 de ani, domnul va împlini în curând 103 ani, iar recent au serbat 55 de ani de căsătorie, iar noi le-am oferit diploma pentru longevitate.

Iubire și îngăduință, respect și apreciere, alături de bucuria de a fi împreună. Și toate, încununate de vorbele domnului Erdelyi adresate în șoaptă doamnei sale: “Totuși, merită să trăiești!”.

Noi completăm: “de 100 de ani! De când e România”!

Bucurii și zile senine le dorim!
Reprezentanții structurilor Ministerului Afacerilor Interne.