PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO&LIVE. Protest #Rezist la Satu Mare. Oamenii protestează împotriva coaliției PSD-ALDE

UPDATE, ora 19.30. Protestatarii se află în fața sediului ALDE din municipiul Satu Mare.

UPDATE, ora 19.20. Pe jos și pe biciclete, protestatarii au ajuns în fața Palatului Justiției din municipiul Satu Mare, unde scandează mesaje precum: ”România, trezește-te”, ”PSD, ciuma Roșie”, ”DNA, luptă, DNA”.

UPDATE, ORA 19.00: Protestatarii se îndreaptă către sediul PSD din municipiul Satu Mare.

Circa 20 de sătmăreni au ieșit în stradă, duminică seara. Protestul #Rezist, anunțat în toată țara, a ajuns și la Satu Mare. Oamenii protestează împotriva coaliției PSD-ALDE și a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Sătmărenii au ieșit cu pancarte în Centru Nou al municipiului Satu Mare, unde își manifestă nemulțumirea față de sistemul actual. Mesaje precum: ”Vrem depolitizare CCR de urgență”, ”Justiție independentă, nu aservită politic”, ”Separația puterilor în stat nu e negociabilă” sunt scrise pe pancartele protestatarilor.

Potrivit organizatorilor, în Satu Mare și în toate orașele țării cetățenii liberi și onești apără independența justiției față de atacurile fără precedent.

“Democratia, statul de drept si separatia puterilor in stat sunt valori care nu se negociaza! In Satu Mare si in toate orasele tarii cetatenii liberi si onesti apara independenta justitiei fata de atacurile fara precedent concertate de condamnatul penal Liviu Dragnea si de lacheii sai toxici din diversele institutii decazute. Manifestam, de asemenea, impotriva dezastrului economic la care ne condamna incompetenta coalitie PSD-ALDE si impotriva jafurilor pe care le planifica prin Fondul National Suveran si prin dorinta lor de a ne fura contributiile personale din Pilonul II de pensii, singurul pilon performant. Daca ne pasa de viitorul nostru si al copiilor nostri si daca luam atitudine sa aparam impreuna statul de drept, justitia independenta si destinul acestei natiuni, vom spulbera acest atac comunist si hotia puse la cale de Dragnea, Tariceanu si complicii lor ticalosi. PE BARICADE, FRATI INTRU LIBERTATE SI DREPTATE!”, este mesajul complet al organizatorilor protestului din această seară.