Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

FOTO&LIVE. Protest #Rezist la Satu Mare. Oamenii protestează împotriva coaliției PSD-ALDE

UPDATE, ora 19.30. Protestatarii se află în fața sediului ALDE din municipiul Satu Mare.

UPDATE, ora 19.20. Pe jos și pe biciclete, protestatarii au ajuns în fața Palatului Justiției din municipiul Satu Mare, unde scandează mesaje precum: ”România, trezește-te”, ”PSD, ciuma Roșie”, ”DNA, luptă, DNA”.

UPDATE, ORA 19.00: Protestatarii se îndreaptă către sediul PSD din municipiul Satu Mare.

Circa 20 de sătmăreni au ieșit în stradă, duminică seara. Protestul #Rezist, anunțat în toată țara, a ajuns și la Satu Mare. Oamenii protestează împotriva coaliției PSD-ALDE și a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Sătmărenii au ieșit cu pancarte în Centru Nou al municipiului Satu Mare, unde își manifestă nemulțumirea față de sistemul actual. Mesaje precum: ”Vrem depolitizare CCR de urgență”, ”Justiție independentă, nu aservită politic”, ”Separația puterilor în stat nu e negociabilă” sunt scrise pe pancartele protestatarilor.

Potrivit organizatorilor, în Satu Mare și în toate orașele țării cetățenii liberi și onești apără independența justiției față de atacurile fără precedent.

“Democratia, statul de drept si separatia puterilor in stat sunt valori care nu se negociaza! In Satu Mare si in toate orasele tarii cetatenii liberi si onesti apara independenta justitiei fata de atacurile fara precedent concertate de condamnatul penal Liviu Dragnea si de lacheii sai toxici din diversele institutii decazute. Manifestam, de asemenea, impotriva dezastrului economic la care ne condamna incompetenta coalitie PSD-ALDE si impotriva jafurilor pe care le planifica prin Fondul National Suveran si prin dorinta lor de a ne fura contributiile personale din Pilonul II de pensii, singurul pilon performant. Daca ne pasa de viitorul nostru si al copiilor nostri si daca luam atitudine sa aparam impreuna statul de drept, justitia independenta si destinul acestei natiuni, vom spulbera acest atac comunist si hotia puse la cale de Dragnea, Tariceanu si complicii lor ticalosi. PE BARICADE, FRATI INTRU LIBERTATE SI DREPTATE!”, este mesajul complet al organizatorilor protestului din această seară.

19 comentarii

  1. ... Răspunde

    :))))))))) :))))))))))))))))))))))))

    • codruta Răspunde

      Vai de mama voastră?
      Un analist civic lipsește dintre voi și niște prafuri să vă dea direcția.
      Soros este mândru de voi kakatilor.

      • Unu' Răspunde

        Apoi na, ăștia nu au fost organizați de către foști militari precum cei de la ciuma roșie și n-au mers cu japca! Deci cinste lor!

  2. Tineriada Răspunde

    Diferenta dintre astia 20 si aia 1300 adunati de prin coclauri de PSD Satu Mare, e ca astia putini chiar STIU PENTRU CE PROTESTEAZA.

    • y Răspunde

      Așa este. Dar doar atâția au destul simț civic ca să iasă. Comoditatea e mare. Din păcate dacă jandarmii îi iau pe ei la întrebare au dreptate pentru că sigur nu au autorizație de la Primărie. Dar eu totuși sunt curios cum și din ce resurse s-au plătit autocarele pentru București plus tot ce înseamnă organizarea mega demonstrației de susținere a lui Dragnea. Că asta a fost mitingul de ieri.

      • matroz Răspunde

        @y:in disputa asta infernala eu cred ca si “simtul civic” ar trebui redefinit!Daca intotdeauna al nostru e mai …mare…ajungem la neitelegeri majore!Or fi de simt civic huiduielile,ciuma rosie,sloganuri care uneori de amintesc de stramosii presedintelui etc.

        • y Răspunde

          @matroz, asta așa este cum spui. Tot cirkuszul ăsta nu e demn de anul centenarului. Vrem să fim respectați în afară dar ne comportăm ca niște ….. Și de doi ani tot schimbăm guverne, facem scandal, jos cu unul, sus cu altul, dar nu facem nimic productiv pentu țară. De autostrăzi sau local podul 3 peste Someș nici nu mai vorbesc. Și va mai trece un an așa frumos înjurând unul pe altul în cadrul concursului ”Care este mai civic” după care brusc ne dăm seama că hopa iar sunt alegeri, trebuie să promitem gard din cârnați, lapte și miere ca boborul să voteze. De asta m-am retras din viața asta publică. Oamenii se prefac că lucrează iar politicienii că fac ceva. Curat Patomkin. O povete fără sfârșit.

          • Gavrus Tiberiu

            Despre ce huiduieli vorbesti? Iar despre simtul civic al anonimilor nu cred ca esti in masura sa te lauzi.

          • Gavrus Tiberiu

            Asta nu e cirkusz. Si ,deocamdata, asta e singurul lucru care face cinste anului Centenarului.

      • Gavrus Tiberiu Răspunde

        Jandarmii au dreptate?Stii tu ca era nevoie de autorizatie de la Primarie?

        • y Răspunde

          @Gavrus Tiberiu. Orice manifestație are nevoie și trebuie dinainte la autoritatea locală. Și cirkusz a fost cel de la București, drept unul cam scump. Iar în ce privește simțul civic nu cred că ești în situația să mă judeci. Deocamdată eu am demonstrat în Piața Universității în 90 când tu îl votai vesel pe Iliescu. Nu vezi că ce se face se cheamă divide et impera. Se caută baubau pentru campania electorală viitoare, atât. Și marea majoritate suntem doar masă de manevră, inclusiv acești pesedei bucureșteni.

          • Gavrus Tiberiu

            1.Ai uitat sa comunici pe ce te bazezi cand spui ca era nevoie de autorizatie. 2. Sunt in masura sa apreciez ca anonimatul nu face casa buna cu simtul civic. 3. Again, nu te bazezi pe nimic cand afirmi ca am votat cu Iliescu. 4. imi pare rau ca ai uitat de spiritul Pietei Universitatii. Probabil ai fost acolo doar din curiozitate. 5.Eu nu vad ce vezi tu.

          • Tineriada

            Cand ai protestat impotriva lui Iliescu in Piata ai cerut autorizatie? Nu prea cred! Totusi, iata ce zice in Constitutie:

            “ARTICOLUL 30
            (1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

            (2) Cenzura de orice fel este interzisă.”

            Nu, nu ai nevoie de autorizatie, mai ales daca e un protest spontan.

    • figaro Răspunde

      Sunt convins…

  3. Unu' Răspunde

    RESPECT #rezist!

  4. mutu Răspunde

    @all:radeti voi radeti ,dar neispravitii astia adunati de sub Podul Decebal si de langa dig,sunt viitorii parlamentari,primari, prefecti .Uitati-va la ei si vedeti viitorul luminos al satmarului!Ei n-au nevoie nici de Constitutie ,nici de alte legi…E de ajuns JOS.Vai de noi!

  5. matroz Răspunde

    @Gavrus Tiberiu:Fabulos!!!!Cunoscutul intelectual satmarean provenit din Socond ori din Solduba,si-a dezvaluit identitatea pentru a combate postacii de pe portalsm.L-am cautat cu ardoare peste tot !L-am gasit doar in evidentele operative ale politiei!Bine ai venit tinere ,ce nu te-ai intalnit cu legea decat in beciurile politiei.Cred!In alta parte nimic despre personalitatea marcanta codreneasca!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.