PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

A murit actrița Marina Procopie. Și-a început cariera la Teatrul de Nord din Satu Mare

A murit Marina Procopie, actriţă a Teatrului de Nord între anii 1984 – 1990, de care colegii şi publicul sătmarean îşi amintesc cu mare drag. Anunțul a fost făcut de către Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație. Actrița, cu numeroase roluri în teatru și film, era o susținătoare a monarhiei.

Marina Procopie a pierdut lupta cu o boală gravă. De mai bine de 10 ani reușise să țină o afecțiune neoplazică sub control, dar agravarea recentă a bolii a dus la tragedie.

Actrița s-a născut în 1959, în București. A fost absolventă a Liceului ”Zoia Kosmodemianskaia” (Școala Centrală) și a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoţia 1984). În anul I de studenție colaborează cu Sergiu Nicolaescu la Wilhelm Cuceritorul, film în care joacă și face coregrafia. A fost repartizată la Teatrul de Nord din Satu Mare (1984-1990).

La Teatrul de Nord Satu Mare a jucat în spectacolele: Vara trecută la Ciulimsk de Alexandr Vampilov, regia Carmen Gentimir; Trandafirii roșii de Zaharia Bârsan, regia Zoe Anghel Stanca; Dulcea ipocrizie a bărbatului matur, regia Tudor Popescu; Mîța în sac de Georges Feydeau, regia Mihai Raicu; Simple coincidențe de Paul Everac, regia Paul Everac; Haina cu două fețe de Stansilav Stratiev, regia Cristian Ioan; Bietul meu marat de Alexei Arbuzov, regia Kovacs Ferenc; Piticul din grădina de vară de Dumitru Radu Popescu, regia Cristian Ioan; Cum se cuceresc femeile de Woody Allen, regia Cristian Ioan; Arivederci Livorno și Vilegiatură în stil italian (după ”Trilogia Vilegiaturii”) de Carlo Goldoni, regia Cristian Ioan; Europa, aport – Viu sau mort! de Paul Cornel Chitic, regia Cristian Ioan și Baia Romană de Stanislav Stratiev, regia Cristian Ioan

A fost actriță la Teatrul ”Ion Creangă” din București.

Marina Procopie va fi înmormântată duminică în cimitirul Sf. Vineri din Bucureşti. Odihnă veşnică în pace şi lumină!