Ultima actualizare: azi, 15:17

Locale

A murit actrița Marina Procopie. Și-a început cariera la Teatrul de Nord din Satu Mare

A murit Marina Procopie, actriţă a Teatrului de Nord între anii 1984 – 1990, de care colegii şi publicul sătmarean îşi amintesc cu mare drag. Anunțul a fost făcut de către Grupul de Acțiune pentru Monarhie și Democrație. Actrița, cu numeroase roluri în teatru și film, era o susținătoare a monarhiei.

Marina Procopie a pierdut lupta cu o boală gravă. De mai bine de 10 ani reușise să țină o afecțiune neoplazică sub control, dar agravarea recentă a bolii a dus la tragedie.

Actrița s-a născut în 1959, în București. A fost absolventă a Liceului ”Zoia Kosmodemianskaia” (Școala Centrală) și a Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L.Caragiale” (promoţia 1984). În anul I de studenție colaborează cu Sergiu Nicolaescu la Wilhelm Cuceritorul, film în care joacă și face coregrafia. A fost repartizată la Teatrul de Nord din Satu Mare (1984-1990).

La Teatrul de Nord Satu Mare a jucat în spectacolele: Vara trecută la Ciulimsk de Alexandr Vampilov, regia Carmen Gentimir; Trandafirii roșii de Zaharia Bârsan, regia Zoe Anghel Stanca; Dulcea ipocrizie a bărbatului matur, regia Tudor Popescu; Mîța în sac de Georges Feydeau, regia Mihai Raicu; Simple coincidențe de Paul Everac, regia Paul Everac; Haina cu două fețe de Stansilav Stratiev, regia Cristian Ioan; Bietul meu marat de Alexei Arbuzov, regia Kovacs Ferenc; Piticul din grădina de vară de Dumitru Radu Popescu, regia Cristian Ioan; Cum se cuceresc femeile de Woody Allen, regia Cristian Ioan; Arivederci Livorno și Vilegiatură în stil italian (după ”Trilogia Vilegiaturii”) de Carlo Goldoni, regia Cristian Ioan; Europa, aport – Viu sau mort! de Paul Cornel Chitic, regia Cristian Ioan și Baia Romană de Stanislav Stratiev, regia Cristian Ioan

A fost actriță la Teatrul ”Ion Creangă” din București.

Marina Procopie va fi înmormântată duminică în cimitirul Sf. Vineri din Bucureşti. Odihnă veşnică în pace şi lumină!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.