PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Chioșcurile de ziare, scoase la executare silită. Era ziarelor a apus

Era ziarelor a apus în județul Satu Mare. Ajunge să ne uităm pe un anunț pus pe situl licitatii-insolventa.ro, acolo unde sunt scoase la vânzare un număr de … 11 chioșcuri de ziare, în municipiul Satu Mare. Prețul total al acestora este de 7.834 de euro, cu valori cuprinse între 558 de euro și 1.387 de euro.

Asta înseamnă că era ziarelor este de domeniul trecutului în județul Satu Mare. Ziare mai vând doar câțiva amărâți prin intersecțiile municipiului Satu Mare, respectiv mai sunt duse câteva abonamente cu ajutorul poștașilor. Aceasta este realitatea.

La polul opus, au crescut enorm valorile de trafic ale mass media online. Cele mai importante cinci situri de știri din județul Satu Mare (indiferent de ordine: portalsm.ro, presasm.ro, satumarenews.ro, obiectiv-sm.ro și satumareonline.ro) au împreună circa 75.000 de cititori unici/zilnic.

Motivele sunt multiple, dar avantajul este clar de partea presei online.

De ce?! De exemplu, un ziar costă câțiva lei și ai informații perisate de câteva ore. De la conceperea articolului, printarea ziarului în tipografie și scoaterea spre vânzare trec cel puțin 12 ore. Informația este de multe ori perisată când ajunge la cititor.

În schimb, accesul la mass media online este GRATUIT, știrile sunt furnizate rapid, concis și cu materiale video și foto.

Este clar de ce sătmărenii au ales mass media online și de ce era ziarelor a trecut.