Ultima actualizare: ieri, 20:44

Locale

Chioșcurile de ziare, scoase la executare silită. Era ziarelor a apus

Era ziarelor a apus în județul Satu Mare. Ajunge să ne uităm pe un anunț pus pe situl licitatii-insolventa.ro, acolo unde sunt scoase la vânzare un număr de … 11 chioșcuri de ziare, în municipiul Satu Mare. Prețul total al acestora este de 7.834 de euro, cu valori cuprinse între 558 de euro și 1.387 de euro.

Asta înseamnă că era ziarelor este de domeniul trecutului în județul Satu Mare. Ziare mai vând doar câțiva amărâți prin intersecțiile municipiului Satu Mare, respectiv mai sunt duse câteva abonamente cu ajutorul poștașilor. Aceasta este realitatea.

La polul opus, au crescut enorm valorile de trafic ale mass media online. Cele mai importante cinci situri de știri din județul Satu Mare (indiferent de ordine: portalsm.ro, presasm.ro, satumarenews.ro, obiectiv-sm.ro și satumareonline.ro) au împreună circa 75.000 de cititori unici/zilnic.

Motivele sunt multiple, dar avantajul este clar de partea presei online.

De ce?! De exemplu, un ziar costă câțiva lei și ai informații perisate de câteva ore. De la conceperea articolului, printarea ziarului în tipografie și scoaterea spre vânzare trec cel puțin 12 ore. Informația este de multe ori perisată când ajunge la cititor.

În schimb, accesul la mass media online este GRATUIT, știrile sunt furnizate rapid, concis și cu materiale video și foto.

Este clar de ce sătmărenii au ales mass media online și de ce era ziarelor a trecut.

3 comentarii

  1. Daniel Răspunde

    In Satmar oricum doar PortalSM, Obiectiv-SM si PresaSM.ro merita citite. Presa pe Print, intelegand aici cele doua publicatii imbatranite in rele si manjite cu oportunism poltic (Informatia-Zilei si Gazeta de Nord-Vest) merita sa dispara. Lumea isi mai aminteste cand cu ocazia scandalului national declansat de inregistrarea ascunsa cu Mircea Govor amenintand sefii de deconcetrate, toata presa centrala de la Bucuresti vuia, iar cea locala, cu exceptia PortalSM s-a facut cu ploua.

    Informatia-Zilei a piticului de gradina ahtiat dupa contracte prin Consiliul Judetean a tacut, Gazeta de NV, oficina PSD-ista, a tacut la fel. Aceste publicatii au facut mult prea mari compromisuri politice ca sa se poata numi presa iar anagajatii de acolo ziristi.

  2. Za best of da best Răspunde

    Lauda de sine nu miroase-a bine

    SIT, situri, s. n. 1. Peisaj pitoresc. 2. Configurația unui loc ocupat de un oraș. ◊ Sit arheologic = șantier unde au loc săpături și cercetări arheologice. Sit de conservare = arie naturală protejată.

    SITE, site-uri, s. n. Loc în care se pot accesa informații utile (texte, imagini, sunete, programe) într-o rețea de calculatoare, de obicei internet. [Pr.: sait]

  3. Pitti Răspunde

    Atunci pe cine mai mira faptul că ziaristii de la Informatia zilei povestesc peste tot ca ziarul lor e in faliment? Pe unul mai curajos, Dumitru vrea sa il dea afara! Oare începe Marele Vals? Si poate un mic control financiar, ca nu a fost pe acolo, tare demult! Adevarul e ca multi au părăsit corabia! La toți le vine odata rândul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.