PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Decizie finală: Radarele trebuie presemnalizate. Radarul de tip pistol, la zece metri de mașina poliției

S-a votat! Orice tip de radar trebuie presemnalizat prin panouri de atenționare, amplasate în localități cu cel puțin 500 de metri înainte de radar, iar în afara localităților – cu cel puțin 2.000 metri înainte. Totodată, radarul de tip pistol va fi utilizat doar la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele poliției rutiere, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament.

Astfel, potrivit modificărilor adoptate prin vot final de Camera Deputaților: ”În cazul utilizării dispozitivelorradar instalate pe autovehicule staționare sau pe suporții amenajărilor rutiere, ori a utilizării dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezenței acestora în zona drumului public prin panouri de atenționare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 metri în localitate și cu minimum 2.000 metri în afara localității, dar nu mai mult de 1.000 metri în localitate şi 4.000 metri în afara localităţii faţă de radar”. Panourile de atenționare vor fi montate de către administratorul drumului public, la solicitarea poliției rutiere.

Conform modificărilor aduse de parlamentari Codului Rutier, radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Radarul de tip pistol nu va putea fi folosit mai departe de 10 metri de mașina poliției.

Sursa – Profit.ro