Ultima actualizare: azi, 12:31

Locale

Decizie finală: Radarele trebuie presemnalizate. Radarul de tip pistol, la zece metri de mașina poliției

S-a votat! Orice tip de radar trebuie presemnalizat prin panouri de atenționare, amplasate în localități cu cel puțin 500 de metri înainte de radar, iar în afara localităților – cu cel puțin 2.000 metri înainte. Totodată, radarul de tip pistol va fi utilizat doar la o distanță maximă de 10 metri de autovehiculele poliției rutiere, conform unui proiect de lege adoptat de Parlament.

Astfel, potrivit modificărilor adoptate prin vot final de Camera Deputaților: ”În cazul utilizării dispozitivelorradar instalate pe autovehicule staționare sau pe suporții amenajărilor rutiere, ori a utilizării dispozitivelor radar tip pistol, este obligatorie presemnalizarea prezenței acestora în zona drumului public prin panouri de atenționare, postate mai înainte pe sensul de mers, cu minimum 500 metri în localitate și cu minimum 2.000 metri în afara localității, dar nu mai mult de 1.000 metri în localitate şi 4.000 metri în afara localităţii faţă de radar”. Panourile de atenționare vor fi montate de către administratorul drumului public, la solicitarea poliției rutiere.

Conform modificărilor aduse de parlamentari Codului Rutier, radarele vor fi instalate exclusiv pe autovehicule care prezintă înscrisurile și însemnele distinctive ale poliției rutiere și care sunt poziționate vizibil. Radarul de tip pistol nu va putea fi folosit mai departe de 10 metri de mașina poliției.

Sursa – Profit.ro

 

13 comentarii

  1. unu Răspunde

    sincer nu stiu ce rost mai au radarele?? acum serios va intreb

  2. Marius Răspunde

    Eu zic sa desfiintam si politia… Nu isi are rostul 🙁

    • Nha Răspunde

      “Pot”( pentru ca pot ) desfiinta deja si legile si puscariile … No mans land ! Trist , foarte trist !

  3. unumaibun' Răspunde

    Ce rost mai are si guvernu , hai sa desfintam tot!!!!

  4. unu Răspunde

    OARE ASA LEGE NU VA FI ? LEGEA NR /2018 HOTUL NU POATE FI PRINS – DOAR ATENTIONAT CA NU E BINE CE FACE- DECI CE SE INTAMPLA IN TARA ASTA IMI VINE SA FUG IN LUME – DAR AM AJUNS DE RASUL LUMII – MAI BINE FACEAU O TREABA MODIFICARE VITEZI IN LOCALITATE SA ZICEM DE LA 50 KM /h – la 70 Km /h dar nu sa stea la 10 m si sa fie p[us tabla ca si la statia de autobus – eu nu stiu unde se va duce tara asta dar cred suntem mai rai ca si in cambogia

  5. Marius Răspunde

    Cum ar fi sa punem la intrarea in tara: ,,Atentie tara condusa de dobitoci!” ? Macar o sa facem la fel ce fac si ei cu politistii, ii atentionam pe oamenii ce doresc sa intre in aceasta umila tara…

  6. unu Răspunde

    foarte bine ai puncatat marius – jos palaria

  7. Gyuri Răspunde

    Ce drepturi se încălcau că au trebuit să facă aceste modificări?

  8. Zoli Răspunde

    No Pașolea, iar dau politicienii în Poliția Română , până când oare ???

  9. Jan Răspunde

    O tara in mileniul 3 se conduce de catre politicieni nu de catre politisti, sau doamne fereste si mai rau, de catre procurori.
    Autoritatile acestea cu caracter represiv trebuie puse o data cu botul pe labe.
    Prea au exagerat, prea ne-au pindit ca hotii de dupa boscheti…

    • cârcotaş Răspunde

      Serios.te-au pândit?Eu nu am avut onoarea asta.Deci ăştia trebuie puşi cu botul pe labe nu hoţii.Ţi-am ghicit şi locul de muncă după ce idei ai:la ,,stat”.Eu nu cunosc cazuri de băgare la puşcărie pe nedrept a vreunui politician dar mă îngrijorează multele achitări.Probabil instrumentări defectuoase şi avocaţi buni.La cere merge în ţara asta este necesară prezumţia de vinovăţie,e mult mai probabilă.

    • peste Răspunde

      Adica nu tu esti dibitoc ca ai incalcat regulile de circulatie, ei sunt hoti pentru ca te-au vazut…?
      si dupa aia ne miram ca tara merge asa cum merge…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.