PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Dezastru la Titularizare. Peste jumătate dintre profesorii din Satu Mare au căzut examenul

Marți, 17 iulie 2018, s-au afișat rezultatele examenului de titularizare. Profesorii din județul Satu Mare nu s-au prezentat deloc bine, iar potrivit Ministerului Educației Naționale (MEN), aproape 60 la sută dintre aceștia nu au luat peste 7.

Din cei 324 de candidați care au susținut proba scrisă, 323 au fost notați. O lucrare a fost anulată în centrul de evaluare. Situația pe tranșe de note, la nivelul județului Satu Mare, se prezintă astfel:

Potrivit Ministerului Educației, 39,3% dintre candidații sătmăreni au obținut note peste șapte. Cel mai ridicat procent de note peste 7 (interval 7 – 9,99) s-a înregistrat în judeţul Dolj (58,7%), iar cel mai scăzut, în judeţul Caraș-Severin (30,04%). Media națională este de 47,40%.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială la clasă în profilul postului. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât şi la proba practică/inspecţia specială în profilul postului.