PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Un MIG s-a prăbuşit la un show aviatic. Gabriel Leş: Soldații noștri au nevoie de dotările corespunzătoare

Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit astăzi la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. Pilotul a murit, dar tot mai multe mărturii spun că a preferat să facă niște manevre suplimentare decât să se catapulteze, pentru a evita ca avionul să cadă peste oameni.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești, anunță MApN.

Parchetul Militar a deschis o anchetă.

Fostul ministru al Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a transmis un mesaj atât familiei îndoiliate cât și întregii opinii publice după tragicul eveniment.

Redăm integral textul mesajului.

”Vestea accidentul în urma căruia și-a pierdut viața locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut ca un trăsnet. În aceste momente dificile pentru Armata Română gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către familia greu încercată a tânărului ofițer de aviație.

Decența și sobrietatea momentului ne îndeamnă la tăcere și reflecție. Îndrăznesc totuși să sper că după ce ne vom fi revenit în fire după acest tragic moment, vom fi mult mai determinați să luăm deciziile necesare pentru ca astfel de incidente să fie evitate. Înzestrarea adecvată a armatei nu este un capriciu politic. Este o asumare ce înclină balanța în favoarea vieții. Soldații noștri au nevoie de dotările corespunzătoare pentru a-și îndeplini misiunile angajate sub drapelul patriei.

Îți mulțumim Florin! Dumnezeu să mângâie familia îndurerată!”