Ultima actualizare: azi, 12:11

Locale

Un MIG s-a prăbuşit la un show aviatic. Gabriel Leş: Soldații noștri au nevoie de dotările corespunzătoare

Un avion de vântătoare de tip MIG 21 Lancer s-a prăbușit astăzi la un show aviatic la baza aeriană 86 Borcea din județul Călărași. Pilotul a murit, dar tot mai multe mărturii spun că a preferat să facă niște manevre suplimentare decât să se catapulteze, pentru a evita ca avionul să cadă peste oameni.

Locotenent-comandorul Florin Rotaru avea 36 de ani și îndeplinea funcția de pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești, anunță MApN.

Parchetul Militar a deschis o anchetă.

Fostul ministru al Apărării, sătmăreanul Gabriel Leș, a transmis un mesaj atât familiei îndoiliate cât și întregii opinii publice după tragicul eveniment.

Redăm integral textul mesajului.

”Vestea accidentul în urma căruia și-a pierdut viața locotenent-comandorul Florin Rotaru a căzut ca un trăsnet. În aceste momente dificile pentru Armata Română gândurile mele se îndreaptă, în primul rând, către familia greu încercată a tânărului ofițer de aviație.

Decența și sobrietatea momentului ne îndeamnă la tăcere și reflecție. Îndrăznesc totuși să sper că după ce ne vom fi revenit în fire după acest tragic moment, vom fi mult mai determinați să luăm deciziile necesare pentru ca astfel de incidente să fie evitate. Înzestrarea adecvată a armatei nu este un capriciu politic. Este o asumare ce înclină balanța în favoarea vieții. Soldații noștri au nevoie de dotările corespunzătoare pentru a-și îndeplini misiunile angajate sub drapelul patriei.

Îți mulțumim Florin! Dumnezeu să mângâie familia îndurerată!”

11 comentarii

  1. Vajk Răspunde

    Nesimtitule, iti faci Imagine pe o tragedie, nu ai nici un drept sa vorbesti despre aparare sti foarte bine de ce.

  2. Ana Poda Răspunde

    Trebuia sa-l lase dracului sa cada unde s-ar fi nimerit,poate peste vila din Gogol,sa extermine din radacina raul romaniei !!

  3. dr storm Răspunde

    ce penali sunteti! este les un 0/, dar ce treaba aveti cu omul care a murit?

  4. Jackie Kocsan Răspunde

    Sa furati mai putin si soldatii vor avea dotarile corespunzatoare.

  5. Alex Răspunde

    Care e ratiunea acestor demonstratii in public? Sa aratam ce tehnica avem si cum stim sa o folosim? Daca asta este, asta a iesit. Eu le-as interzice, in primul rand pentru ca inamicii nu trebuie sa stie nici una si nici alta si in al doilea rand pentru ca exista riscuri deoarece armele nu sunt jucarii.

  6. amin Răspunde

    ce treaba are les cu asta??? ce pregatire are el sa vorbeasca despre ce habar nu are! gabita cat le dai la astia de la portar sa scrie toate prostiile pe care le spui? mai bine nu declarai nimic ca teai facut de ris

  7. Vajk Răspunde

    Salutare la toata lumea azi nu facem piata de duminica avem de platit un Mig 21

  8. y Răspunde

    Parcă era vorba că MIG-urile sunt depășite de aia am luat de la portughezi avioanele F-16 second hand recondiționate. Chiar nu înțeleg de ce se fac demonstrațiile. Să prostim boborul, demonstrăm pentru țărani sau pentu copii de 5-6 ani? Vau, ne-am scos! Sicrie zburătoare MIG-urile astea, dar nu vrem să recunoaștem. Tehnică de luptă depășită, plus că din cauza finanțării insuficiente am înțeles că și piloții au prea puține ore de zbor.

  9. ciprian Răspunde

    Au mai ramas 4…

  10. Rozsa sandor Răspunde

    Nemernicilor voi vreti fotbal iar militarii tari se dau cu avioane depasite .aruncate de altii.rusine sunteti niste borfasi ordinari

  11. Alex Răspunde

    Cand judeci la rece evenimentul incep sa-ti treaca fiori, dar daca pilotul n-ar fi putut dirija avionul si s-ar fi prabusit peste spectatori? Daca sacrificiul sau n-ar fi fost suficient? Probabil nu vom afla nimic despre concluziile anchetei, printre ipoteze fiind eroarea de pilotaj, defectiunea aparatului, o pasare si altele. Alte tari au interzis astfel de demonstratii si sper ca si noi o vom face altfel, riscam ca dupa ce barza s-a chinuit sa ne aduca pe rand pe lumea aceasta tot ea sa fie responsabila cu transportul simultan a mai multora dintre noi, viceversa, pe lumea cealalta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.