PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Consiliul a votat. Proiect de 2 milioane euro pentru Lacul Cubic

Consiliul local, întrunit astăzi, a aprobat proiectul de reabilitare, în valoare de 2 milioane euro, al Lacului Cubic din municipiul Satu Mare.

Banii pentru acest proiect vor fi alocați prin Programul Operațional Regional. Lacul Cubic se află în apropierea Cartierului Solidarității, terenul fiind împărțit în două loturi: unul de 5.249 metri pătrați, având funcțiunea de circulație urbană, iar celălalt de 45.969 metri pătrați, fiind transformat în parc.

Astfel, explică consilierul local Robert Pugner, se vor crea piste pentru biciclete, alei pietonale, piste pentru patine cu rotile, zone de fitness și alei pietonale. Totodată, consilierul local, Cosmin Raţiu declarat că proiectele europene trebuie susţinute deoarece sunt în beneficiul tuturor, şi trebuie încurajate.

Consilierul PSD, Ciprian Crăciun a acuzat executivul că a primit târziu documentația pentru Lacul Cubic, însă administratorul Maskulik Csaba l-a acuzat că politizează subiectul. La rândul lui, consilierul Tiberiu Gunthner a explicat că birocrația este excesivă, de aceea se întârzie documentația, și nu ar fi bine să ”se bage strâmbe”. În cele din urmă, Ciprian Crăciun s-a abținut de la votul în ceea ce privește aprobarea proiectului Lacului Cubic.