Ultima actualizare: azi, 10:08

Locale

FOTO. Consiliul a votat. Proiect de 2 milioane euro pentru Lacul Cubic

Consiliul local, întrunit astăzi, a aprobat proiectul de reabilitare, în valoare de 2 milioane euro, al Lacului Cubic din municipiul Satu Mare.

Banii pentru acest proiect vor fi alocați prin Programul Operațional Regional. Lacul Cubic se află în apropierea Cartierului Solidarității, terenul fiind împărțit în două loturi: unul de 5.249 metri pătrați, având funcțiunea de circulație urbană, iar celălalt de 45.969 metri pătrați, fiind transformat în parc.

Astfel, explică consilierul local Robert Pugner, se vor crea piste pentru biciclete, alei pietonale, piste pentru patine cu rotile, zone de fitness și alei pietonale. Totodată, consilierul local, Cosmin Raţiu declarat că proiectele europene trebuie susţinute deoarece sunt în beneficiul tuturor, şi trebuie încurajate.

Consilierul PSD, Ciprian Crăciun a acuzat executivul că a primit târziu documentația pentru Lacul Cubic, însă administratorul Maskulik Csaba l-a acuzat că politizează subiectul. La rândul lui, consilierul Tiberiu Gunthner a explicat că birocrația este excesivă, de aceea se întârzie documentația, și nu ar fi bine să ”se bage strâmbe”. În cele din urmă, Ciprian Crăciun s-a abținut de la votul în ceea ce privește aprobarea proiectului Lacului Cubic.

9 comentarii

    • Unu' Răspunde

      Dar cum puteau pesedeii să voteze un proiect din care ei nu câștigă capital electoral?!?
      Peste câțiva ani, vor jura că ei au aprobat, ceilalți au fost împotrivă, cum fac ei de obicei!
      MU13 P5D!
      Cuie Moica!

      • y Răspunde

        Exact @Unu’, așa a fost acum mai bine de 10 ani și cu cinema Popular actuala Casa Meșteșugarilor. Cu Coica consilier local în frunte că trebuiau 2/3 din voturi.

  1. Adrian Cozma Răspunde

    Ciprian Craciun este un idiot!

  2. y Răspunde

    Ar trebui odată să le intre în cap concetățenilor noștri aleși ca și consilieri că ei sunt reprezentanții noștri și reprezintă interesele comunității nu pe ale lor pecuniare sau de altă natură. Asta este valabil și lui nenea Günthner. Speranța moare ultima.

  3. Nha Răspunde

    Lacul Cubic trebuia sa ramana lac , nu groapa de gunoi a orasului , si puteau face parc in jurul lacului ! Pe vremuri era o frumusete , pesti , pasari , vidre , trestii , papura , apa curata … La fel si Lacul Pescarus !

    • y Răspunde

      Acum e cam târziu dar așa e, cine ține minte cum a fost știe asta. O singură observație aș avea. Pescărușul era alimentat cu apă de la rețeaua de apă a orașului. Cuveta lacului nu este impermeabilă, pierde apă. Magistrala de apă trecând pe acolo tovarășii au horărât, apa fiind ieftină. Important era să aibă clasa muncitoare loc de distracție. Plus că am înțeles terenul de la Pescăruș este proprietate privată, ceva biserică și alții foști ștabi. Parcă și văd un dezvoltator imobiliar.

      • Nha Răspunde

        Si Pescarusul a avut pregatita alimentarea cu apa prin “zold viz” din Somes , dar n-a functionat veci, insa e pacat de bunuri facute si aruncate la gunoi ! Si da , terenul e privat , dar sta degeaba , l-as impozita de-i merg fulgii ; privatu’ putea primi la schimb alt teren, parerea mea . De altfel Pescarusul era prevazut pentru reabilitare in proiectul cu pasarela de la vama interioara ,dar s-a pierdut pe traseu , se pare .

  4. Reflector Răspunde

    Frumos proiectul dar din cite se știe o parte este proprietatea unei biserici.ii facem cu bani sau nu,daca nu este de bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.