PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Ștrandul vechi din Satu Mare, în ruine. Imagini dezolante

Altădată locul preferat de relaxare al localnicilor, vechiul ştrand din Satu Mare a ajuns acum o ruină. Situația juridică neclară a terenului, dar și nepăsarea autorităților au contribuit la cucerirea bazinelor de către buruieni și transformarea clădirilor în focare de infecție.

O parte din ştrandul unde sătmărenii se relaxau înainte de 1989 arată dezolant. Din clădirile care odată adăposteau magazine şi restaurante au rămas doar ruinele; bazinul nu se mai vede de buruieni, iar prin curte se plimbă câinii vagabonzi. Localnicii au mai rămas doar cu amintirile.

În 2008 o mare parte din terenul pe care funcţiona ştrandul a fost concesionată unui om de afaceri. Acesta a investit şapte milioane de euro în reabilitarea unei zone cu şase bazine, însă terenul de peste dig, cunoscut ca zona inundabilă a Someşului, a rămas neîngrijit.

“În zona inundabilă s-au revendicat de mai mulţi proprietari şi s-au întăbulat terenurile. Vă daţi seama că în situaţia actuală nu pot să construiesc pe terenurile oamenilor, nu?”, a declarat pentru Digi24 Oradea Beniamin Ţânţaş, concesionarul unei părţi din terenul ştrandului.

Autorităţile locale nu au dorit să comenteze situaţia actuală a ştrandului aflat, până acum 10 ani, în proprietatea statului.

Sursa – Digi 24