Ultima actualizare: azi, 16:47

Locale

FOTO. Ștrandul vechi din Satu Mare, în ruine. Imagini dezolante

Altădată locul preferat de relaxare al localnicilor, vechiul ştrand din Satu Mare a ajuns acum o ruină. Situația juridică neclară a terenului, dar și nepăsarea autorităților au contribuit la cucerirea bazinelor de către buruieni și transformarea clădirilor în focare de infecție.

O parte din ştrandul unde sătmărenii se relaxau înainte de 1989 arată dezolant. Din clădirile care odată adăposteau magazine şi restaurante au rămas doar ruinele; bazinul nu se mai vede de buruieni, iar prin curte se plimbă câinii vagabonzi. Localnicii au mai rămas doar cu amintirile.

În 2008 o mare parte din terenul pe care funcţiona ştrandul a fost concesionată unui om de afaceri. Acesta a investit şapte milioane de euro în reabilitarea unei zone cu şase bazine, însă terenul de peste dig, cunoscut ca zona inundabilă a Someşului, a rămas neîngrijit.

“În zona inundabilă s-au revendicat de mai mulţi proprietari şi s-au întăbulat terenurile. Vă daţi seama că în situaţia actuală nu pot să construiesc pe terenurile oamenilor, nu?”, a declarat pentru Digi24 Oradea Beniamin Ţânţaş, concesionarul unei părţi din terenul ştrandului.

Autorităţile locale nu au dorit să comenteze situaţia actuală a ştrandului aflat, până acum 10 ani, în proprietatea statului.

Sursa – Digi 24

Un comentariu

  1. Beniamin boschi Răspunde

    Ce ștrand vechi când in plin centru cad bucăți din clădiri pe oameni. Chiar nimeni nu dorește un centru vechi pietonal precum au Sibiul, Oradea etc?
    Cât despre Țânțas cui naiba ii pasa. A distrus clădiri de patrimoniu cu mizeriile lui de afaceri, a făcut mult prea puțină pușcărie iar fiusu se plimba nestingherit de la Ana la kaiafa fără noima de zeci de ani. Să-și bage ștrandul idiot pe din dos și speram ca la o adică sa ducă și el ca noi toți absolut nimic in lumea inexistenta de apoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.