PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

PROGRAM. Sărbătoare în Grădina Romei: Muzică și distracție, în acest weekend, la Zilele Partium

Grădina Romei a fost ocupată încă de vineri de Zilele Culturale Partium, însă distracția adevărată începe abia sâmbătă. Dimineață, la prima oră, sunt așteptați participanții concursului de gătit, după care, începând cu ora 12.00, președintele juriului, Jancsa Jani, va face o demonstrație Street Kichen unde va prezenta rețeta burgerului uriaș cu bacon a la Jani. Nu vor rămâne flămânzi nici fanii bucătăriei tradiționale, deoarece aceștia vor fi așteptați cu ștrudel și plăcinte pregătite de gospodinele din Bogdand, Petrești și Livada, dar și cu șpriț și o țuică bună.

Începând cu ora 11.00 își deschide porțile aleea copiilor unde sosește pe picioroange și cu marionete uriașe Teatrul de Păpuși Bóbita din Pécs. Copiii pot încerca jocuri populare și va fi prezent, și de data aceasta, târgul meșteșugarilor. Pe lângă aceste evenimente, toți cei interesați vor putea vizita târgul de cărți la care vor participa un număr de peste 20 de edituri și librării.

În seara zilei de sâmbătă, Király Viktor va cânta despre fetele din Budapesta, după care toți cei interesați sunt așteptați la un bal stradal cu formația Strengers.

Ziua de duminică va fi și ea plină de evenimente interesante. Pe lângă programele destinate copiilor, va avea loc concursul de gătit pește și vânat, iar cei prezenți pot vizita aleea vinului și a țuicii unde sunt așteptați cu degustare de pălincă. Începând cu ora 11.00, în centrul nou al orașului va avea loc antrenamentul de modelare corporală cu Rubint Réka, iar după masă, Minority SafePack va coordona o discuție pe tema protecției minorităților moderată de de Vincze Lóránt, președinte FUEN. Începând cu ora 14.00 se va desfășura dialogul cu liderii locali și municipali despre subiecte de interes public.

Începând cu ora 15.00, iubitorii câinilor sunt așteptați cu cățelușii lor la un antrenament organizat de Alpha K9, echipă de la care vor putea afla cum își pot disciplina acești membrii necuvântători ai familiei. Trainingul urmează să fie coordonat de Szabó Zoltán și Nagy Lehel.

După amiaza și seara zilei de duminică vor fi dedicate muzicii și concertelor: începând cu ora 17.00 va avea loc concertul comemorial Illés, iar apoi, de la ora 19.00 urmează concertul formației Sub Bass Monster.

Evenimentul de închidere al acestei ediții va avea loc în centrul nou al orașului, duminică seara, începând cu ora 21.00 când va urca pe scenă legendarul cântăreț din Ungaria, Demjén Ferenc.