PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

VIDEO. Ridicarea maşinilor începe din octombrie. Sătmărenii nu vor să lucreze la ADP!      

Ridicarea maşinilor parcare ilegal în municipiul Satu Mare va începe din luna octombrie. Primarul Kereskenyi Gabor a declarat astăzi că la ocuparea anumitor posturi nu s-a prezentat nimeni deoarece salariile sunt mici. Mai mult, şi cei care s-au angajat de abia acum au fost trimişi la cursuri de macaragii deoarece există un singur astfel de curs acreditat în România. Astfel, ridicarea maşinilor începe doar din luna octombrie.

“În cursul lunii septembrie se va termina cursarea angajaţilor macaragişti care se vor ocupa de această activitate, ridicarea maşinilor din municipiul Satu Mare. Autospeciala o avem deja la dispoziţie. Din păcate această cursare nu am putut să o facem deoarece se organizează un singur curs acreditat în toată ţara, şi acesta a început în luna august. Urmează să se termine în septembrie şi sper ca din începutul lunii octombrie să putem să ne apucăm de această activitate”, a declarat spus primarul.

În total, având în vedere faptul că se va lucra în trei schimburi, ar fi nevoie de 22 de angajaţi, dar activitatea va fi începută cu 10 persoane.

“Urmează să mai scoatem la concurs anumite posturi unde nu s-a prezentat nimeni. Din păcate, nu se înghesuie lumea pentru acest serviciu. Nu este uşor să angajezi un şofer având în vedere posibilităţile de salarizare la Administraţia Domeniului Public. Dacă nu se va prezenta nimeni, vom face o restructurare a angajaţilor din cadrul Administraţiei Domeniului Public. Aşa vom începe activitatea şi cu personalul care-l avem la dispoziţie”, a precizat edilul.

Totalul taxelor pentru recuperarea maşinilor ajunge la 550 de lei, bani care includ amendă, tarif de ridicare şi de depozitare.