PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Cine a înlăturat troița din centrul Sătmarului? Primăria a elucidat ,,misterul”

Povestea troiței care a fost înlăturată miercuri de pe soclul amplasat în centrul municipiului Satu Mare a stârnit extrem de multe controverse și acuzații într-un timp foarte scurt. După ce consilierul județean Adria Cozma criticat Primaria, spunând că ridicarea troiței a fost ales într-un moment total nepotrivit, municipalitatea a contraatacat într-o manieră mai mult decât tranșantă.

,,Anunțul primarului de a ridica troita din centrul orașului nu e de bun augur. Cred că a ales cel mai nepotrivit moment. Acțiunea nu trebuia să aibă loc oricum, fiindcă la momentul edificării, în 1991, totul s-a făcut cu respectarea legilor”, a declarat Adrian Cozma. Răspunsul Primăriei nu a întârziat să apară.

Redăm, integral, anunțul Primăriei Satu Mare:

,,Primarul Gábor Kereskényi, administratorul public Csaba Maskulik și consilierul primarului Vasile Dragoș au avut miercuri dimineață o discuție cu doamna Livia Hajdu, președinta Asociației Vatra Românească, și cu domnul Voicu Șichet, președintele Asociației Civice „Tempora”, cărora le-a fost comunicat faptul că Troița va rămâne în Piața Libertății până când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi, urmând a fi atunci relocată într-o altă zonă. Troița a fost înlăturată din Piața Libertății tocmai de cei care au reinstalat-o!

Nimeni din conducerea Primăriei Satu Mare nu a dispus înlăturarea Troiței! Trebuie precizat, că Troița din Piața Libertății a fost dată jos de pe soclu în 2015 de fostul primar Dorel Coica”.