PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Troița a fost reamplasată. Adrian Cozma: ,,Tot ce am spus este valabil”

Troița a fost reamplasată în centrul municipiului Satu Mare după ce, inițial, ridicarea ei s-a transformat într-un adevărat scandal.

Consilierul județean Adrian Cozma spunea, la momentul ridicării troiței, că Primăria nu și-a socotit bine pașii și a făcut o greșeală.

,,Anunțul primarului de a ridica troita din centrul orașului nu e de bun augur. Cred că a ales cel mai nepotrivit moment. Acțiunea nu trebuia să aibă loc oricum, fiindcă la momentul edificării, în 1991, totul s-a făcut cu respectarea legilor”, spunea Adrian Cozma la momentul ridicării troiței.

Contraatacul Primăriei

,,Primarul Gábor Kereskényi, administratorul public Csaba Maskulik și consilierul primarului Vasile Dragoș au avut miercuri dimineață o discuție cu doamna Livia Hajdu, președinta Asociației Vatra Românească, și cu domnul Voicu Șichet, președintele Asociației Civice „Tempora”, cărora le-a fost comunicat faptul că Troița va rămâne în Piața Libertății până când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi, urmând a fi atunci relocată într-o altă zonă. Troița a fost înlăturată din Piața Libertății tocmai de cei care au reinstalat-o!”, a fost replica municipalității la cele spuse de consilierul județean al PNL.

Acum, după o săptămână de contre, troița a reapărut pe soclul amplasat în centrul Sătmarului, iar Adrian Cozma nu a intârziat să remarce acest aspect.

,,Multe nu mai sunt de spus legat de troița din centrul orașului Satu Mare. Tot ce am spus este valabil și acum și sper să nu se mai repete astfel de episoade care nu folosesc nimănui. Agenda noastră trebuie să fie alta, totuși, dar lucrurile trebuie să fie lămurite pentru o corectă informare a tuturor. Monumentul se reamplasează la această oră și acesta e un lucru bun. Mulțumesc tuturor pentru susținere”, a declarat astăzi consilierul județean.