Ultima actualizare: azi, 10:44

Locale

FOTO. Troița a fost reamplasată. Adrian Cozma: ,,Tot ce am spus este valabil”

Troița a fost reamplasată în centrul municipiului Satu Mare după ce, inițial, ridicarea ei s-a transformat într-un adevărat scandal.

Consilierul județean Adrian Cozma spunea, la momentul ridicării troiței, că Primăria nu și-a socotit bine pașii și a făcut o greșeală.

,,Anunțul primarului de a ridica troita din centrul orașului nu e de bun augur. Cred că a ales cel mai nepotrivit moment. Acțiunea nu trebuia să aibă loc oricum, fiindcă la momentul edificării, în 1991, totul s-a făcut cu respectarea legilor”, spunea Adrian Cozma la momentul ridicării troiței.

Contraatacul Primăriei

,,Primarul Gábor Kereskényi, administratorul public Csaba Maskulik și consilierul primarului Vasile Dragoș au avut miercuri dimineață o discuție cu doamna Livia Hajdu, președinta Asociației Vatra Românească, și cu domnul Voicu Șichet, președintele Asociației Civice „Tempora”, cărora le-a fost comunicat faptul că Troița va rămâne în Piața Libertății până când vor începe lucrările de reabilitare a Centrului Vechi, urmând a fi atunci relocată într-o altă zonă. Troița a fost înlăturată din Piața Libertății tocmai de cei care au reinstalat-o!”, a fost replica municipalității la cele spuse de consilierul județean al PNL.

Acum, după o săptămână de contre, troița a reapărut pe soclul amplasat în centrul Sătmarului, iar Adrian Cozma nu a intârziat să remarce acest aspect.

,,Multe nu mai sunt de spus legat de troița din centrul orașului Satu Mare. Tot ce am spus este valabil și acum și sper să nu se mai repete astfel de episoade care nu folosesc nimănui. Agenda noastră trebuie să fie alta, totuși, dar lucrurile trebuie să fie lămurite pentru o corectă informare a tuturor. Monumentul se reamplasează la această oră și acesta e un lucru bun. Mulțumesc tuturor pentru susținere”, a declarat astăzi consilierul județean.

24 comentarii

  1. Ghita Răspunde

    Seamana https://www.google.ro/maps/@47.7930997,22.8760577,3a,30y,80.65h,90t/data=!3m6!1e1!3m4!1sEiYO-Rxo-JfEXeMpoSLqOA!2e0!7i13312!8i6656

    Ba tiganilor, aduceti troita originala inapoi. Asa ati reconditionata facand alta noua?

  2. matroz Răspunde

    Bine,am inteles ca ati pus troita pe sol!Dar soclu e pentru Albu?Ca-l vad belind fasolea in zona?Oricum meritul lui e zero!

  3. Prostime Răspunde

    Neam prost ce sunteti. Coica a amenajat o parcare in fata cabinetelor si a amplasat 3 banci pe dig….dar fiind roman era ok. Acum ca se lucreaza in tot orasul: 14Mai, Centru vechi, Carpati 1 si 2, M15 si M17, Depozitelor, se face Centura, Malluri, se constriuesc piste de biciclete….si voi vaietati de fututul ala de troita, mancatori puturosi de mamaliga opincari ce sunteti in frunte cu contrabandistul de tigari si sluga lui de Zimbou :((((

    • Ghita Răspunde

      Vai dar cum ai uitat de realizarile Tehnic Asist-ului. Ti-a facut Careiului de la Petrom incolo. O avut Coica tupeu sa darame cupleraiurile de garaj lucru pe care UDMR-ul doar in visele urate cu mostrii le facea ca nu cumva sa nu ii mai voteze garagisti.

      Lasa ca te mai prinde UDMR-ul inca un mandat iti face si legatura la M3.

      A da, sa ne aduci aminte pe vremea cui sa semnat contractul pentru centura?

      TOTI SUNT O APA SI UN PAMANT, PSD, PNL, UDMR, GABOR, COICA. TOTUSI TU ESTI ASA DE INCUIAT INCAT ZICI CA UNII SUNT MAI BUNI DECAT CEILALTI!!! bravo

  4. alt nepescar Răspunde

    Ai uitat de dungile albe trase pe dig pe timpul lui Coica degeaba pe pista de bitigli.

  5. Robert Răspunde

    Un subiect de căcat pentru ieșirea în evidență a lui Adrian Cozma. Cine a mai observat dispariția troiței în afară de el? Pe cine a mai deranjat? Și-a găsit nulitatea un subiect naționalist să iasă la rampă!

    • Rodica Răspunde

      Ce nu pricepeti unii este faptul ca aici nu este vorba nici despre Cozma , nici despre Coica si nici despre nationalism ! Sa intelegem ca cineva a facut …curat prin sertare si s-au gasit avizele si aprobarile legate de troita ? Sau , daca nu existau (cum se bateau altii cu pumnu-n piept ca le stiu pe toate) s-au rezolvat in doua zile toate hartiile ? Chiar trebuia acest mic scandal ? Interesant !

      • y Răspunde

        Pe mine nu mă deranjează cu nimic această troiță. Dar să nu spună nimeni că a fost recondiționat sau nu știu exact cum s-a spus. Dar cum s-a obținut avizul de la Culte și de la Monumente Istorice în 2 zile cum spui? Alții mai puțin egali umblă 2 ani pentru așa ceva. Bravo ! Ideea dragă Rodico este că troița a fost parașutată în 91 acolo nu știu cu ce hârtii dar în centrul vechi care este protejat arhitectural nu faci chiar orice. Asta dacă vrei să-l protejezi. De nu, demolezi tot centrul vechi și îl faci după minunatul fel și chip al centrului nou cum s-a vrut pe timpul lui Ceașcă. De mine poți să pui o biserică ortodoxă în locul troiței, că de asta are orașul nevoie, dar să ai grijă să fie mai înaltă decât catedrala romano-catolică și cel puțin cât Turnul pompierilor.
        Mie în toată faza asta cel mai mult îmi place că iar s-a găsit Cozma să se bage în seamă. Ca șnurul de la… Și nu înțeleg de ce nu de exemplu Ștef care era maaare specialist în cultură. Asta pe lângă avioane.

      • România Răspunde

        Până să se trezească înecatul ăsta de C totul se rezolva frumos pentru că asta se dorea de la bun început inclusiv de Primărie. Ca să se facă proiectul de reabilitare a centrului vechi trebuie inventariat tot inclusiv casele care trebuie refăcute din centru și cine sunt proprietarii. Atât, restul este circ ieftin.

    • Ghita Răspunde

      Alt prost “Doresc sa ma delimitez public de Adrian Cosma și sa ii recomand pe aceasta cale sa fie mai reținut, sau sa se abțină.”

      ABȚÍNE, abțin, vb. III. Refl. A se stăpâni, a se reține, a se înfrâna (de la…)

  6. Alupigus Răspunde

    Eu as vrea sa vad troita noua pentru ca e nou-noua nu reconditionata pe soclul vechi. Ar fi haios.

  7. Garuboz Răspunde

    Futut in gura esti tu cu acea care tea avortat migratotrule!
    ALUPIGUS ,MARS in ASIA!

  8. ciprian Răspunde

    @prostime
    Cred ca asta ti-e si numele si te reprezinta foarte bine . Ai uitat ca din Asia si pana ai ajuns in zona asta, mancai de sub cal, ulterior ai evoluat si te hraneai cu rágógumit, iar in ultima perioada traiesti cu kurto kalacs…alogenule!

    • y Răspunde

      Dacatereferilamineeuitispundoaratatmamaliga.
      Daca nu, sorry.

    • Prostime Răspunde

      SIPRIANE puta mica….mai bine pe cal decat in opinci la coada vacilor. Mai bine carne si kűrtős kalács decat mamaliga. Mai bine “szia” decat “sârmă” ;))))))))))

      • Rodica Răspunde

        …….mai bine destept , decat badaran , nu ? Ai uitat , probabil ,fiindca nu te caracterizeaza prima parte !

        • y Răspunde

          @Rodica, aici trebuie să-ți dau dreptate dar permite-mi atunci când și tu vei posta ceva la fel în stilul tău caracteristic să-ți fac și eu morală. Ai și tu ”scăpările” tale.

          • Rodica

            Nici nu mi-am pus problema ca n-o vei face ! Stiu ca astepti cu nerabdare postarile mele!

  9. y Răspunde

    @Rodica. Nu crezi că acum te autoflatezi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.