PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Salariile de la Protecția Copilului! Şefii au venituri babane, îngrijitorii copiilor sunt cei mai slab plătiţi

Şefii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare au salarii babane, ce trec de 9.000 de lei în vreme de persoanele care ţin cu adevărat instituţia, adică persoanele care reprezintă de fapt scopul instituţiei, au salarii brute ce de abia trec de 2.000 de lei.

Cazul ne-a fost semnalat după publicarea materialului cu privire la faptul că la DGASPC nu mai sunt bani de salarii. Lista salariilor arată diferenţe uriaşe între cei care se află în conducerea instituţiei, şi asistenţii maternali, care se confruntă cu cele mai mari probleme, şi duc, cum pot, mai departe, motivul pentru care această instituţie există.

Astfel, potrivit unui  document obţinut de PortalSM, directorul general are salariul de bază de 11.020 lei, la care se adaugă un spor de condţii vătămtoare de 5%, adică de 551 de lei.

Directorii adjuncţi au un salariu de 9.785, la care se adaugă acelaşi spor de 5%, dar cel economic mai are şi un spor de control preventiv contabil în valoare de 10%.

Șefii de serviciu au salarii de bază de 9.758 de lei, la care se adaugă sporuri de condiţii vătămătoare de 5 sau 10%, iar şefii de birou au salarii de 9.405 lei, cu aceleaşi sporuri.

Consilierii din cadrul instituţiei au salarii cuprinse între 4.000 şi 6.500 de lei, în funcţie de vechime şi încadrare.

Cei mai defavorizaţi sunt asistenţii materiali, cei care au efectiv grijă de copiii instituţionalizaţi. Aici, salariul de bază este cuprins între 1900 şi 2250 de lei, la care se mai adaugă un spor de 15%.

Dintr-un calcul simplu reiese că un şef are un salariu de cinci ori mai mare decât un asistent maternal care are grijă de copii.