Ultima actualizare: azi, 19:43

cosmar copil
Locale

Salariile de la Protecția Copilului! Şefii au venituri babane, îngrijitorii copiilor sunt cei mai slab plătiţi

Şefii de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Satu Mare au salarii babane, ce trec de 9.000 de lei în vreme de persoanele care ţin cu adevărat instituţia, adică persoanele care reprezintă de fapt scopul instituţiei, au salarii brute ce de abia trec de 2.000 de lei.

Cazul ne-a fost semnalat după publicarea materialului cu privire la faptul că la DGASPC nu mai sunt bani de salarii. Lista salariilor arată diferenţe uriaşe între cei care se află în conducerea instituţiei, şi asistenţii maternali, care se confruntă cu cele mai mari probleme, şi duc, cum pot, mai departe, motivul pentru care această instituţie există.

Astfel, potrivit unui  document obţinut de PortalSM, directorul general are salariul de bază de 11.020 lei, la care se adaugă un spor de condţii vătămtoare de 5%, adică de 551 de lei.

Directorii adjuncţi au un salariu de 9.785, la care se adaugă acelaşi spor de 5%, dar cel economic mai are şi un spor de control preventiv contabil în valoare de 10%.

Șefii de serviciu au salarii de bază de 9.758 de lei, la care se adaugă sporuri de condiţii vătămătoare de 5 sau 10%, iar şefii de birou au salarii de 9.405 lei, cu aceleaşi sporuri.

Consilierii din cadrul instituţiei au salarii cuprinse între 4.000 şi 6.500 de lei, în funcţie de vechime şi încadrare.

Cei mai defavorizaţi sunt asistenţii materiali, cei care au efectiv grijă de copiii instituţionalizaţi. Aici, salariul de bază este cuprins între 1900 şi 2250 de lei, la care se mai adaugă un spor de 15%.

Dintr-un calcul simplu reiese că un şef are un salariu de cinci ori mai mare decât un asistent maternal care are grijă de copii.

9 comentarii

  1. cetatean Răspunde

    Iar asistenții maternali cumpără din salariile lor mici MÂNCARE pentru copiii din casele de tip familial!!! și MUNCESC de dimineața până seara!

  2. Rodica Răspunde

    Da ne spuneti si noua care-s conditiile vatamatoare si controlul preventiv contabil ? Curtea de conturi ce verifica ? Nu si cum se cheltuie banul public ? La privat lucrezi pentru minimul pe economie in cartea de munca , eventual mai primesti 200-300 lei in plus , fara sporuri , fara atatea libere , fara tichete de vacanta , fara prime ,fara concediu integral ! In ce lume traim ? Cum au eliminat inechitatile la salarii cu care se lauda ? Cum ne reprezinta in parlament atatia …..libidinosi ? Inflatia ajunge in cer si nivelul nostru de trai sub nivelul marii ; cum e posibil ? Pe mana cui a ajuns tara si noi ….dormim? Somnul ratiunii(sau natiunii) naste monstri ! Acolo suntem !

  3. Rodica Răspunde

    Revin , ca ……nu-mi revin , din ce se-ntampla ! Ieri postam faptul cum am fost …..sictirita de cei de la biroul plasament din cadrul DGASPC in iulie , cand am fost sa ma interesez si sa initiez demersurile pentru a lua in plasament sau la sfarsit de saptamana unul sau doi copilasi nevinovati , iar azi aflu pentru ce salarii astronomice si nemeritate nu-si fac munca ! Eram convinsa , ca bugetari fiind si cei de la DGASPC , nu stau pe minimul pe economie , da nici chiar asa ! Inadmisibil !

  4. ciprian Răspunde

    Astia trebuie sa ia banii multi caci sunt plasati politic de Dragnea…cat despre profesionalism lor n-ar avea bani nici sa-si cumpere un ardei iute…Oricum , ei vin la serviciu sa mai traga cate un tun , iar copiii sunt folositi ca material didactic …

  5. Chereji Sarolta Răspunde

    Sunt asistent maternal si am un salar net 1700 ,am doi copiii de 15 si 17 ani .primesc 600.ron bani de plasament ambi copiii.sunt la scoala .Din acesti bani platesc 800 ron internat si ma-i trebuie sa ma descurc bani de buzunar scolarizarea medicamente rechezite haine si multe cele .In concediu nu am fost de 17 ani ,findca cind vrei sa pleci fara copiii nu au unde sa-i duca directia. Am primit voucherele nu stiu ptr ce ca nu avem concedii doar pe hartie .Bine ca sefii au salari plafonate si nu stiu ce 5% le trebuie ce vatamare sa-u ce stres au ?Noi nu avem sambate duminici zile libere dar nici platite .Rusine .

  6. cârcotaş Răspunde

    Halucinant!Ce ţară suntem?Asta face guvernul PSD,crează organigrame de prăduire a banului public.Aşa s-a întâmplat şi înainte de criza din 2008 încât măsura lui Băsescu de tăiere a 25% a fost cea mai responsabilă măsură postdecembristă.

  7. Pitti Răspunde

    Am auzit ca Curtea de Conturi nu se baga, ca e îngrozită de ceea ce ar putea găsi acolo! E i înfiorător ce se intampla! Si tocmai unde sunt abuzurile cele mai mari Curtea de Conturi nu se baga! Ciudat, nu? Prietenii stiu de ce. Dar si inamicii, care vor face sesizare, sus de tot! E frauda acolo, cât China!

  8. papastratos Răspunde

    Pai da, eu ma duc cu saptamanile pe masina , pt ca sotiei mele nu-i ajung banii sa-i tina , ia de la mine destui ,am privat baiatul meu de multe pt copii astia ,nu va mai spun acu”, ca a-nceput scoala ,SINCER va spun ,O CARUTZA DE BANI AM BAGAT DIN SALARIULMEU PT EI .! ! ! Iar D-rele asistente sociale dupa ce termina un raid de asta de evaluari pe-aici prin zona Careiului se opresc la Vraja Crasnei la un gratar CA DE ,LE E FOMICA + le mai si apostrofeza pe asistentele maternale.! ! ! Au niste fitze pfuuuu ….Da pt asta ar merita asa un salariu ! ! ! Cat despre comentariile de mai sus doamna director general e PNL-ista si e aco in functie inainte de alegeri.Sa nu fiu inteles gresit , NU SUNT FAN DRAGNEA SAU PSD , ! ! ! ! d-na director GENERAL a fost bagat-a in funtie de PNL ,pfuuuu ….. ca nici cu astia nu mi-e rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.