PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Satu Mare – locul 3 pe ţară la numărul cazurilor de cancer

Județul Satu Mare este al treilea din țară la numărul cazurilor de cancer. Medicii nu știu din ce cauză numărul noilor bolnavi este atât de mare şi creşte pe zi ce trece.

Dacă în tot anul 2017 au fost 984 de cazuri noi de cancer, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 556 de cazuri noi. Cifrele sunt în creştere de la an la an.

Problema şi mai gravă este că tot mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu această nouă boală iar medicii nu ştiu care e cauza.

“Nu cunoaștem sursele, dar cifrele sunt îngrijorătoare. Este foarte multă cazuistică oncologică și pe urologie și pe digestiv. Cea ce este îngrijorător este că vorbim de grupe de vârstă medie, de tineri și categoria 45-50 de ani, nu numai de persoane vârstnice”, a declarat astăzi, managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

Discuțiile cu privire la achiziția unui aparat de radiologie pentru judeţ au rămas în aceeaşi fază de ani de zile, adică la nivelul de promisiuni şi  planuri. Până atunci, pacienţii sunt obligaţi să se trateze în Oradea sau Debrecen.