Ultima actualizare: ieri, 21:59

Locale

Satu Mare – locul 3 pe ţară la numărul cazurilor de cancer

Județul Satu Mare este al treilea din țară la numărul cazurilor de cancer. Medicii nu știu din ce cauză numărul noilor bolnavi este atât de mare şi creşte pe zi ce trece.

Dacă în tot anul 2017 au fost 984 de cazuri noi de cancer, în primele şase luni ale acestui an s-au înregistrat 556 de cazuri noi. Cifrele sunt în creştere de la an la an.

Problema şi mai gravă este că tot mai mulţi tineri sunt diagnosticaţi cu această nouă boală iar medicii nu ştiu care e cauza.

“Nu cunoaștem sursele, dar cifrele sunt îngrijorătoare. Este foarte multă cazuistică oncologică și pe urologie și pe digestiv. Cea ce este îngrijorător este că vorbim de grupe de vârstă medie, de tineri și categoria 45-50 de ani, nu numai de persoane vârstnice”, a declarat astăzi, managerul Spitalului Judeţean, Adrian Marc.

Discuțiile cu privire la achiziția unui aparat de radiologie pentru judeţ au rămas în aceeaşi fază de ani de zile, adică la nivelul de promisiuni şi  planuri. Până atunci, pacienţii sunt obligaţi să se trateze în Oradea sau Debrecen.

 

8 comentarii

  1. Doctor Răspunde

    E jale de-a dreptul ce se intampla in judetul Satu Mare, oras mort !!!

  2. Alex Răspunde

    Poate nu vrem sa vedem cauzele sau sa le vedem numai pe cele care ne convin. De exemplu fumatul si consumul de alcool vrem sa-l vedem dar consumul de medicamente nu. De ce atata discriminare?

  3. Alex Răspunde

    Cred ca ar trebui facut reclama si la cel mai bun medicament din lume si anume adoptarea unui stil de viata sanatos.

  4. Mae Răspunde

    Alex ai dreptate ,dar mai este și aia boala nu face diferență ,sănătate multă la toții sătmărenii

  5. Alex Răspunde

    Tare-as vrea sa vad o reclama pe toate posturile de televiziune si nu numai despre un stil de viata sanatos cu diferite retete in functie de individ, ceva de genul: dimineata facut dus, mers pe jos sau cu bicicleta k kilometri, mancat mancare sanatoasa m grame, facut munca fizica si intelectuala o ore, exercitii fizice e minute, etc. Reclama sa se repete de cat mai multe ori pe zi, sa se laude beneficiile, sa se reliefeze costul si sa vedem peste cativa ani efectele acestui medicament. Mi se pare ca tocmai tarile cu cetateni inteligenti stau mai bine la numarul de cancere( Elvetia, Suedia, Norvegia, etc.). Noi astia de prin Est suntem in frunte.

  6. y Răspunde

    Într-un mod cu totul și cu totul interesant toți politicienii și alții care sunt mai egali … decât noi se trateză în străinătate. Așa că @Mae, drept vorbind boala nu face diferență dar sistemul nostru sanitar face! Unii au șanse, alții deloc! Asta nu mi se pare deloc corect. Noi, muritorii de rând nu avem șansa nici la tratament în străinătate.

  7. [email protected] Răspunde

    Nu se cunoaşte cauza? Simplu. Profilaxia! Analize gratuite periodice efectuate în favoarea contribuabililor nu a laboratoarelor… Caz concret,mama “tratatã” la un cabinet de familie aproape doi ani,diagnostice puse la toate organele interne ,cu o simpla endoscopie stomacalã efectuatā de o doamnă DOCTOR care nu are loc decât în Negreşti Oaş,a venit şi …finalul. Grad 4 și în 6 luni Adio. Ce ar merita ….cei care nu cunosc cauza….?

  8. Om Răspunde

    Astia care se lauda cu screening gratuit pentru preventie oncologica (stire in ziarul de azi ) la Spitalul Vechi is de toata jena. Suni si degeaba. Nu se raspunde la telefon.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.