PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

Cosmin Andreica a pierdut procesul cu ANI: ,,În momentul în care devii prea vocal, ,,sistemul” reacționează”

Polițistul sătmărean și președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, Cosmin Andreica, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-au pronunțat în dosarul în care acesta a încercat să anuleze raportul ANI. Reacția polițistului nu a întârziat să apară, acesta fiind extrem de vehement la adresa ,,sistemului” și al M.A.I.

Concret, pe data de 12 august 2013, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat faptul că Andreica Cosmin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 ianuarie 2013, întrucât exercită, simultan, atât funcția de agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cât și calitatea de administrator în cadrul S.C. BOSS SPECIAL SECURITY S.R.L.

Cu toate că, pe data de 28 ianuarie 2015, Andreica s-a adresat Curții de Apel București, chemând la judecată Agenția Națională de Integritate, acțiunea acestuia a fost respinsă. Nemulțumit de decizia instanței, pe data de 12 februarie 2016, polițistul sătmărean a contestat decizia Curții de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Pe data de 3 octombrie, magistrații de la Curtea Supremă au respins recursul, astfel încât, Cosmin Andreica a pierdut definitiv procesul cu ANI.

,,Eu am atacat un raport de evaluare al ANI din 2013 făcut la comandă la acea vreme pentru că în momentul în care devii prea vocal și incomod, ,,sistemul” reacționează. ANI m-a acuzat că am încălcat niște prevederi abrogate implicit din 2010 de la apariția Legii 284/2010. Singurul lucru cu care sunt incompatibil în momentul de față este prostia și sistemul de nonvalori care se promovează la nivelul M.A.I.”, a declarat Cosmin Andreica.

Sursa – Ziua de Constanta