Ultima actualizare: azi, 20:44

Locale

Cosmin Andreica a pierdut procesul cu ANI: ,,În momentul în care devii prea vocal, ,,sistemul” reacționează”

Polițistul sătmărean și președintele Sindicatului Polițiștilor Europeni EUROPOL, Cosmin Andreica, a pierdut procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI). Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României s-au pronunțat în dosarul în care acesta a încercat să anuleze raportul ANI. Reacția polițistului nu a întârziat să apară, acesta fiind extrem de vehement la adresa ,,sistemului” și al M.A.I.

Concret, pe data de 12 august 2013, Agenția Națională de Integritate a anunțat că a constatat faptul că Andreica Cosmin se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 ianuarie 2013, întrucât exercită, simultan, atât funcția de agent principal de poliție în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, cât și calitatea de administrator în cadrul S.C. BOSS SPECIAL SECURITY S.R.L.

Cu toate că, pe data de 28 ianuarie 2015, Andreica s-a adresat Curții de Apel București, chemând la judecată Agenția Națională de Integritate, acțiunea acestuia a fost respinsă. Nemulțumit de decizia instanței, pe data de 12 februarie 2016, polițistul sătmărean a contestat decizia Curții de Apel București la Înalta Curte de Casație și Justiție a României. Pe data de 3 octombrie, magistrații de la Curtea Supremă au respins recursul, astfel încât, Cosmin Andreica a pierdut definitiv procesul cu ANI.

,,Eu am atacat un raport de evaluare al ANI din 2013 făcut la comandă la acea vreme pentru că în momentul în care devii prea vocal și incomod, ,,sistemul” reacționează. ANI m-a acuzat că am încălcat niște prevederi abrogate implicit din 2010 de la apariția Legii 284/2010. Singurul lucru cu care sunt incompatibil în momentul de față este prostia și sistemul de nonvalori care se promovează la nivelul M.A.I.”, a declarat Cosmin Andreica.

Sursa – Ziua de Constanta

19 comentarii

  1. Geica Răspunde

    Dar cum e posibil asa ceva, cadrele nu l-au verificat , doi si un sfertul, SRI-ul ???

    • Adi Răspunde

      Sigur este corupt,o cunoștință a avut contact cu acest individ și a rămas stupefiantă de tupeul acestui specimen.Trebuie suspendat,dat afară din Poliție.

  2. Pavel Răspunde

    Asta- i mai mult papagal decat politist, afara din sistem cu el !!!

  3. Cicio Lina Răspunde

    Cred ca prietenul Cosmin ”fura ceva curent”…Din moment ce in cazul lui ICCJ a hotarat ca ANI are dreptate,el se razbuna pe …M.A.I !!!Ce-are ”pl cu prefectura” ??!!

  4. goga Răspunde

    Sper ca instanta a dispus lasarea la vatra a individului si desfiintarea asazisului sindicat al carui presedinte se autoproclama, sau cel putin anularea tuturor actelor juridice semnate de acesta din 2013 incoace. Auzi mai, politist si patron, asa ceva…..

  5. Driver Răspunde

    Saracu de el …nu ajungea salarul de miltian ptr care NU trebe facut nimic.
    Afara cu el dub sistem…lasati pe altii sa incaseze pe degeaba..oricum miltia nu face mare lucru.
    Cred ca se facea din el un mare spagar de militian

  6. Otelarul Răspunde

    Este ciudat cum sar tot felul de milițieni la gâtul lui Andreica! Eu sunt civil si nici nu il cunosc personal pe Andreica dar un lucru este clar! România are nevoie exact de astfel de polițiști. Ca sa fie plătit un astfel de om, nu-mi pare rau sa plătesc impozite. Este clar ca e îndreptam spre o dezgustatoare dictatură! Se stie prea bine ca romanii nu au nici cel mic respect pentru poliția asta abuzivă, coruptă și imbecilă. Si de acum inainte, si mai putin! În țară asta nefericită nu va avea loc nicio schimbare. Chiar trebuie să plecăm de aici!

    • Rodica Răspunde

      De care astfel de politisti are nevoie Romania ? De cei cu salarii mari pentru care nu fac mai nimic , de cei care-si mai conduc inca o afacere , ca le permite timpul in care ar trebui sa se afle-n slujba cetateanului ? Pot sa-ti spun cu date concrete cati din acest sistem au alte afaceri , gen comert cu amanuntul , si-n timpul programului de lucru (de la politie) se ocupa cu …lucrul la firmele proprii ! Eu nu sunt de acord sa platesc impozite si taxe pentru astia ! N-ai decat sa le platesti tu si pentru cei care gandesc ca mine ! Pai cum a ajuns acest individ intr-un sistem in care se promoveaza prostia si non-valoarea ? A corespuns criteriilor de selectie !

      • Jigmond Froid Răspunde

        @rodica- si ce te opreste sa ne spui si noua ”datele concrete” ??Ca suntem curiosi !…Cu ”prostia si nonvaloarea” care se promoveaza in sistemul din care inca face parte andreica nu chiar cred ca ai dreptate,eu zic ca majoritatea sunt oameni competenti,care isi fac treaba,dar daca tu zici…

    • Jigmond Froid Răspunde

      @ otelarul-Prietene,bubui de ”inteligenta” !! Pai cum naiba sa aiba romania nevoie de astfel de politisti daca asta nici nu prea a apucat sa fie politist ??!!El s-a ”dedicat” altor activitati,de sindicat(acolo a cam dat chix) iar intre timp si-a facut firma de paza si protectie,cu boddyguarzi si alea-alea !!De-aia l-au pus pe presh cei de la Inalta Curte,sesizati de ANI,intrucat se afla in conflict de interese,fiind si politist(e drept ca a cerut intreruperea activitatii pe termen nelimitat,dar nu era plecat din ministerul de interne)insa era si patron de firma !!Asa zice ANI,iar judecatorii au stabilit ca e adevarat!!De ”astfel” de politisti zici tu ca ”e nevoie” ????Nu trebuie sa fii ”militian” ca sa-ti dai seama ca prietenul politist-sindicalist-patron a cam calcat pe bec !!

  7. Rodica Răspunde

    Pai ,mataluta nu faci parte tot din ….sistem ? De unde-ti ridici… veniturile , ca salarii avem noi , astia , micutii ! Stii cum se numeste pasarea din colivie cu penaj colorat , care repeta dupa om tot ce-aude ?

  8. Dascalu Răspunde

    Rodica te rog nume concrete ca sa verificam cele reclamate de tine

    • Rodica Răspunde

      N-am sa va dau nume , e treaba ANI si a celor din conducerea IPJ sa se ocupe de acest lucru , am sa va spun doar ca unii dintre ei au fost destul de inteligenti sa treaca firmele pe numele altora ( nu neaparat membri ai familiei) , sau mai recent , un caz , sa renunte la un magazin alimentar de la …tara (adica l-a cedat altei persoane ) , dupa ce…. s-a aflat sentinta in cazul lui Andreica !

  9. Jigmond Froid Răspunde

    @ rodica-Hai,nu fi timida !!Baga mare!!Nu ne tine in suspans !!

  10. Unu Răspunde

    Haide Rodico râgăie tot, fii tare până la capăt

  11. Otelarul Răspunde

    Postacii milițieni, chiar stiu sa scrie! Senzațional! Cand intri in IJP te întâmpină la ghiseul ăla comunist niște mistreți insalubri! Stiti bine ca va detesta tot poporul acesta pentru că sunteți inumani, ticăloși și corupti! Andreica mai spala imaginea mocirloasa a Milipolitiei acestea dezgustătoare!

    • Cicio Lina Răspunde

      @Otelarul: Ti-au dat de te-au julit,te-au lasat fara permis,ti-a luat vreunul gagica,n-ai reusit la examenul de militian ”ca a fost altii mai destepti” sau de ce esti atat de pornit pe ei ? :::))))))))

  12. Otelarul Răspunde

    Nimic din toate acestea, prietene! Nu am avut in viata mea nicio interferență cu martafoii astia! Dar aceasta este, din pacate, opinia multora dintre noi. Din cauza unor dobitoci ajunși în Poliție, imaginea de ansamblu a acestei instituții este cât se poate de proastă. Din 10 români, 9 disprețuiesc această instituție comunistoida! Si pe buna dreptate! Doar ati vazut si la Referendum, ca poporul acesta nu mai poate fi prostit!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.