PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Eroul de lângă noi. Un pompier aflat în timpul liber a salvat victima unui accident rutier

Ștefan Szabolcs, pompier și paramedic în cadrul Detașamentului de Pompieri Carei, datorită prezenței de spirit, curajului și aptitudinilor sale, a salvat viața unui bărbat.

Concret, în cursul zilei de 14 octombrie, în timp ce se deplasa cu mașina, împreună cu familia, a fost nevoit să oprească din cauza producerii unui accident rutier. A găsit pe carosabil un bărbat care prezenta o hemoragie abundentă, cu multiple plăgi și traumatisme și în stare de inconștiență.

Acesta a fost momentul în care a pus în aplicare tot ce a învățat în ultimii 11 ani: ”S-a sunat la 112?”, ”Am nevoie de garou..”, ”Am nevoie de…”. A improvizat un garou dintr-un batic găsit în portbagajul unei mașini, a pansat răni, a verificat în permanență respirația aplicând o Pipă Guedel (găsită într-o trusă medicală) pentru a menține deschise căile respiratorii.

A făcut totul perfect până la sosirea ambulanței. Un caz deosebit de grav, dificil de gestionat, dar dus la bun sfârșit, acesta este tabloul unui adevărat salvator! Felicitări!