PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

FOTO. Ministrul Sănătății, Sorina Pintea: Satu Mare își poate îngriji pacienții, astfel încât să nu apeleze la Baia Mare

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a declarat în această seară, vineri, 12 ocotmbrie, în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc la Sala de Evenimente Esedra, că Satu Mare are medici suficient de buni încât să își îngrijească foarte bine pacienții.

Sorina Pintea se află la Satu Mare cu ocazia ,,Conferinței de îngrijire a pacientului” ce se desfășoară în acest weekend în municipiu. Șefa de la Sănătate a declarat că Satu Mare are medici bine pregătiți și poate să își îngrijească pacienții, fără a mai apela la spitalul din Baia Mare. De asemenea, Sorina Pintea a mai punctat că Spitalul Județean de Urgență (SJU) Satu Mare trebuie să se descurce singur, fiind ajutat de Ministerul Sănătății.

“Nu pentru că ar fi o problemă, dar Spitalul Judeţean şi spitalele din judeţul Satu Mare pot să îngrijească pacienţii astfel încât să nu mai apeleze la alte spitale, în speţă Baia Mare. Este o problemă, este un lucru care sunt convinsă, nu se doreşte a fi continuat dimpotrivă, Spitalul Satu Mare are medici foarte buni pe anumite patologi, pe ortopedie, urologie, oftalmologie, medici care sunt recunoscuţi la nivel naţional”, a declarat ministrul.

Referitor la problema cancerului, ministrul Sănătății a declarat că incidența a crescut îngrijorător de mult, iar pentru a lupta împotriva acestei boli este nevoie de un centru de radioterapie în fiecare județ din țară.